Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Σίφουνας η Καστοριά 0-2 στο Θεσπρωτικό!

 
Παλικαρίσιο διπλό για τη Καστοριά όπου σε ένα επεισοδιακό ματς για γερά νεύρα με τρεις αποβολές, έντονη εναλλαγή συναισθημάτων και φινάλε γκραν γκινιόλ, άλωσε το Θεσπρωτικό και επικρατώντας με 2-0 του τοπικού Κεραυνού καθιερώθηκε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας!

Έπειτα από ένα κοπιαστικό ταξίδι τριών περίπου ωρών -με ενδιάμεση στάση για μεσημεριανό στο UPIRUS PALACE- η αποστολή έφτασε στο προορισμό της και το Δημοτικό στάδιο ''Κατερίνα Θάνου'' όπου δυναμικό παρών έδωσαν 400 υποστηρικτές των νεοφώτιστων.

 
Ένεκα της κρισιμότητας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, το πάθος ξεχείλιζε και από τις δύο πλευρές με τα σκληρά μαρκαρίσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, σε ένα παιχνίδι κέντρου που κρίνονταν στη δύναμη.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους <<γουναράδες>> που απείλησαν στο 7' με ατομική ενέργεια του Ματζάνα, στέλνοντας έτσι το μήνυμα τους για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.


Με κεκτημένη ταχύτητα ο νεαρός εξτρέμ συνέχισε να ζαλίζει την αντίπαλη άμυνα και στο 23'έκανε παράλληλη σέντρα με αποδέκτη το Μίμη Παπαδόπουλο που σούταρε άστοχα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.
Η τρίτη κλασσική ευκαιρία αποδείχθηκε και φαρμακερή, καθώς έπειτα από γέμισμα σε φάουλ του Γανόλη, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με το προωθημένο Ανδρέα Σούμελα να πηδά ψηλότερα από όλους και με γυριστή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ!
 
 
 
Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους που έψαξαν μανιωδώς το γκολ της ισοφάρισης και άγγιξαν το 1-1 στο 34ο λεπτό, όταν η φωτοβολίδα που εξαπέλυσε ο Μπουρδούβαλης τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με τον επερχόμενο Φέκα να παίρνει το ριμπάουντ χάνοντας εξ επαφής με κεφαλιά τη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα!

Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης μπήκε στη περιοχή και γυρνώντας υπέροχα το σώμα του, έκανε τη κερκίδα να αναστενάξει, καθώς η σωτήρια επέμβαση του Μουρζίδη με εκτίναξη στην άκρη του δοκαριού, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς περαιτέρω αλλαγή στο σκορ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Κεραυνός ανέκτησε την ελαφρά υπεροχή των κινήσεων, χωρίς όμως να είναι ουσιώδης, με τους γηπεδούχους να μη κατορθώνουν να πετύχουν το σκοπό τους ρίχνοντας αναίτιες ευθύνες στο ρέφερι.

Οι διαμαρτυρίες από πλευράς Θεσπρωτικού γίνονταν ολοένα και πιο έντονες με αποκορύφωμα το ματς στο 71ο λεπτό να διακοπεί για ένα δίλεπτο. Στο σημείο αυτό ο προπονητής των γηπεδούχων εισήλθε έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο για φάουλ που δε καταλογίστηκε υπέρ της ομάδας του και ο διαιτητής τον απέβαλλε.

Δε πέρασαν ούτε τρία λεπτά και ο φορμαρισμένος Κουρτίδης -που με την είσοδό του έδωσε νέα πνοή στο ματς- έφυγε στη κόντρα αντεπίθεση και με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος, κέρδισε στο 75' την αποβολή αναγκάζοντας το γκολκίπερ Ρόντα να απομακρύνει εκτός περιοχής τη μπάλα με το χέρι.
Αμέσως ο ρέφερι έβγαλε από το τσεπάκι του τη κόκκινη κάρτα, υποδεικνύοντας παράλληλα φάουλ. Εκτελεστής ήταν ο Γανόλης η προσπάθεια του οποίου αποκρούστηκε από το τείχος και στην επαναφορά ο Βελλίδης με ευθύβολο σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας, με το σκόρερ να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Η αποκατάσταση της αριθμητικής ισορροπίας αποκαταστάθηκε με τη συμπλήρωση ογδόντα λεπτών όταν σε φάουλ του Σουμέλα πάνω στη πλάγια γραμμή καταλογίστηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ορθώς ο παίκτης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Θεσπρωτικός κυνήγησε το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, όμως η ολύμπια ψυχραιμία της αμυντικής γραμμής των ερυθροκίτρινων στέρησε τις όποιες ελπίδες τους να διεκδικήσουν κάτι από αυτό το ματς.
 
Το τελευταίο σφύριγμα συνέθεσε την απόλυτη αντίθεση, με τους φιλοξενούμενους να <<ψηλώνουν>> βαθμολογικά ακόμη περισσότερο -στήνοντας το δικό τους έξαλλο πάρτι κατά την επιστροφή- και στον αντίποδα το Κεραυνό να μετρά τη τέταρτη εντός έδρας ήττα βυθιζόμενος έτσι στις τελευταίες θέσεις.

Κεραυνός Θεσπρωτικού: (Βαγγέλης Φίντζος): Ντούκα, Μακρής, Κωστακιώτης, Μπουρδούβαλης, Κούσης Σπ. (68' Κούσης Στεφ.), Γατσέλος, Κολιός Π. (46' Κολιός Γ.), Νικολάου, Σιδηρόπουλος (75' Κατσούλας), Φέκκας, Λάππας.

Α.Γ.Σ.Καστοριάς (Κώστας Κορμαρής): Μουρζίδης, Τούλιος, Σουμέλας, Αναγνωστόπουλος, Κεφάλας, Ποπζαβίροφ, Μαντζάνας (82' Τερεζίου), Παναγιωτίδης, Γανόλης (88' Σολομωνίδης), Παπαδόπουλος (70' Κουρτίδης), Βελλίδης.

*Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης πως οι <<γουναράδες>> κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για τέταρτο διαδοχικό ματς, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στο δεύτερο όμιλο της τρίτης εθνικής!

**Το μοναδικό άσχημο για την ομάδα μας είναι πως αμφότεροι οι δύο σκόρερ θα απουσιάσουν από το επόμενο ματς, που είναι εντός έδρας απέναντι στη Δόξα Κρανούλας. Ο νεαρός αμυντικός επειδή αποβλήθηκε και ο πολύπειρος στράικερ γιατί συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Τρεις λοιπόν οι απουσίες ένεκα και του στρατευμένου Πέτρου Τάντση!

*** Ο Α.Γ.Σ.Καστοριάς αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει μέσω του προέδρου του Παναγιώτη Ουσταμπασίδη, τους διαιτητές Κέκκελο, Μπρεζάκα και Σπυριδόπουλο από το σύνδεσμο της Αιτωλοακαρνανίας, για την άψογη απόδοση που είχαν καθ'όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Τέτοιες διαιτησίες μας δίνουν το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και καθαρό αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου