Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Φιλική επικράτηση 2-1 επί της Πολυκάρπης

 
Με το τραυματισμό του Γιώργου Κεφάλα να επισκιάζει το αγωνιστικό μέρος, η Καστοριά επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση με σκορ 2-1 επί του αξιόμαχου Ηρακλή Πολυκάρπης, χάρις τα τέρματα των δύο κεντρικών αμυντικών της, Αναγνωστόπουλου και Μπαϊρακτάρη.
 

Η ομάδα μας που κατέβηκε στο Χιλιόδενδρο χωρίς τους τραυματίες Τούλιο, Ποπζαφίροφ, και Σαββαϊδη έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον Ανδρέα Λέτσιο που έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση το τερματοφύλακα Μουρζίδη.

Για του λόγου το αληθές τα <<καναρίνια>> ξεκίνησαν με τη παρακάτω σύνθεση.

Σαραφιανός κάτω από τα γκολπόστ, Αναγνωστόπουλος και Κεφάλας στα στόπερ, Χριστοφορίδης δεξιά και Πατσίοπουλος αριστερά, στα άκρα της οπισθοφυλακής.

 
Στο χώρο της μεσαίας γραμμής βρίσκονταν Λαζαρίδης και Τερέζιου, ενώ πιο μπροστά τους σε ρόλο ‘’δεκαριού’’ είδαμε το Σολομωνίδη. Τέλος στα φτερά της επίθεσης εναλλάσσονταν οι ταχύτατοι Γεωργιάδης και Κουρτίδης, με αιχμή του δόρατος ως μοναδικό σέντερ φορ το Γανόλη.


Στα της αναμέτρησης τώρα, η πρώτη καλή στιγμή εξελίχθηκε στο τέταρτο μόλις λεπτό, όταν ο νεότερος παίκτης του γηπέδου Ανδρόνικος Γεωργιάδης, εισήλθε με έξοχη ατομική ενέργεια στη περιοχή και κεραυνοβόλησε το Τσιλιγγίρη με το σουτ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά οι <<γουναράδες>> ανέκτησαν τη κατοχή και έχοντας φανερά την υπεροχή των κινήσεων, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 22’.

Όλα ξεκίνησαν από την έξοχη κάθετη πάσα του Κεφάλα που βρήκε αποδέκτη το δραστήριο σήμερα Κουρτίδη, ο οποίος απέφυγε το προσωπικό του αντίπαλο και εν συνεχεία ανατράπηκε μες τη περιοχή, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην ένθετη φώτο.
 


Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο αρχηγός Βασίλης Αναγνωστόπουλος, που έστησε τη μπάλα στα ένδεκα βήματα και με ψύχραιμη εκτέλεση άνοιξε το σκορ.
 
 
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο νεοαποκτηθέντας Ιωάννης Πατσιόπουλος που -πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθροκίτρινα  έχοντας εκπληκτική απόδοση καθόλη τη διάρκεια του αγώνα- συγκρούστηκε με το συμπαίκτη του Γιώργο Κεφάλα με το τελευταίο να αποχωρεί σφαδάζοντας από το πόνο.

 
Ο ταλαντούχος άσσος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διεγνώσθηκε θλάση στο στέρνο, με τους γιατρούς να συνιστούν πλήρη ακινησία για τις επόμενες μέρες.
 
Δε πρόλαβαν να περάσουν οχτώ λεπτά για να έρθει η σειρά του Κυριάκου Σολωμονίδη να γίνει αναγκαστικά αλλαγή, από την άτσαλη πτώση του έπειτα από χτύπημα αντιπάλου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν ήταν σαφέστατα πιο ευχάριστο για τον 22χρονο μέσο, η κατάσταση του οποίου δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία και θα προφυλαχθεί από την αυριανή προπόνηση για προληπτικούς κυρίως λόγους.

 

Στο δεύτερο μέρος ο νεαρός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι Παπαδόπουλο, Αλεξανδρίδη και Τσόπρα, με αμφότερους να δίνουν σημαντική ώθηση με την είσοδό τους στο επιθετικό κυρίως κομμάτι.
 
Η Καστοριά απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με τα σουτ των Λαζαρίδη, Γανόλη και Αλεξανδρίδη να περνούν ελάχιστα άουτ, και τις κεφαλιές των Γεωργιάδη και Γανόλη να αποκρούονται εντυπωσιακά από το νεαρό γκολκίπερ της Πολυκάρπης.
 
 
Το συγκρότημα του Νίκου Γατόπουλου ωστόσο ανέβασε σταδιακά την απόδοση του και έχασε μάλιστα την ευκαιρία του ματς, αστοχώντας σε πέναλτι στο 64ο λεπτό, με το δοκάρι να κρατά απαραβίαστη την εστία του Σαραφιανού.
 


Παρόλα αυτά ο Ηρακλής δε το έβαλε κάτω και έφτασε στην ισοφάριση έξι λεπτά αργότερα, με ευθύβολο σουτ του Παπαθανασίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

 
Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους παίκτες της Καστοριάς που έψαξαν με κάθε τρόπο το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, η οποία έμελλε να κριθεί στη τελευταία φάση του αγώνα!
 


Έπειτα από σωρεία χαμένων ευκαιριών και με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε καλοζυγισμένα το φάουλ λίγο πιο μπροστά από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής, με το προωθημένο Μπαϊρακτάρη να πηδά ψηλότερα από όλους και με γυριστή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας, πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο και διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.
 
 
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο προπονητής απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του, τονίζοντας τους πως από Δευτέρα μπαίνουν κανονικά σε εβδομάδα πρωταθλήματος με την αυριανή προπόνηση να έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στις εγκαταστάσεις της Ποριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου