Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανασκόπηση πρώτου γύρου


 
Γλυκόπικρη γεύση άφησε το φινάλε του πρώτου γύρου στο ιστορικό σωματείο, με τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου να έχουν επισκιάσει την αγωνιστική επιτυχία των -άξιων συγχαρητηρίων- ποδοσφαιριστών.

Ο ηρωισμός, η αυταπάρνηση, το απαράμιλλο πάθος και τα ψυχικά αποθέματα των παικτών είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να φιγουράρει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, έχοντας συλλέξει 26 βαθμούς, δύο μόλις λιγότερους, από τον Εθνικό Φιλιππιάδας που βρίσκεται στη Τρίτη θέση.

Το κοντέρ έχει ως τώρα καταγράψει οχτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες με τη συντριπτική πλειοψηφία των βαθμών να έχουν επιτευχθεί εντός έδρας, στο απόρθητο επί 19 διαδοχικούς μήνες φρούριο, όπου απέδρασε μόνο η Λάρισα.

Ισοπαλία πήρε η Κοζάνη (που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το πρώτο μισάωρο) ενώ όλα τα υπόλοιπα ματς βρήκαν θριαμβευτές τους <<γουναράδες>> κερδίζοντας κατά σειρά τον Όλυμπο Κέρκυρας (6-1) το Θεσπρωτό (1-0) τη Πρέβεζα (1-0) τη Δόξα Κρανούλας (3-1) και τον Οδυσσέα Κορδελιού. (4-3)

Από την άλλη πλευρά τα εκτός έδρας παιχνίδια ξεκίνησαν με ανεπιτυχή αποτελέσματα (ήττα στη πρεμιέρα 1-0 στα Γρεβενά και αμέσως μετά στη συντριβή 4-1 από τη Φιλιππιάδα) ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα ανέκαμψε το χαμένο έδαφος και πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις που συνδυάστηκαν με το αποτέλεσμα, καθιερώθηκε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Συνολικά σημείωσε μακριά από το σπίτι της τέσσερις ήττες, μια ισοπαλία (στο τοπικό ντέρμπι με το Κάστορα) και δύο παλικαρίσια άξια αναφοράς διπλά, απέναντι στο Κεραυνό Θεσπρωτικού (με 2-0) και στο αμέσως ματς λυγίζοντας στη Χαλάστρα την αντίσταση του μαχητικού Καμπανιακού με 2-1.

Τη Κυριακή ο δεύτερος γύρος ξεκινά και αρχής γενομένης από το δεύτερο συνεχές εντός έδρας αγώνα, παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Καστοριά που εφόσον συνεχίζει να εκμεταλλεύεται στο έπακρον τη δύναμη της έδρας της, δε θα έχει κανένα πρόβλημα όσο αναφορά τη συνέχεια.

Ρεαλιστικός στόχος άλλωστε και παράλληλα αυτοσκοπός, αποτελεί η (άνετη) παραμονή στη κατηγορία, τερματίζοντας όσο το δυνατόν υψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.

Τα επόμενα δύο παιχνίδια που ακολουθούν (εντός έδρας με το Πυρσό Γρεβενών και εκτός έδρας, στο νησί των Φαιάκων, με τον Όλυμπο Κέρκυρας) κόντρα σε αντιπάλους που έχουν το ίδιο στόχο θα αποτελέσουν κριτήριο για τη συνέχεια, καθώς ενδεχόμενες νίκες θα φέρουν την ομάδα μας αγκαλιά με τη σωτηρία, ενώ αντίθετα σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα δυσκολέψουν αισθητά.

Κλείνοντας σας παραθέτουμε τα πλέον ενδιαφέροντα και άξιας αναφοράς στατιστικά που είναι τα εξής παρακάτω:

4 διαφορετικοί προπονητές έκατσαν στο πάγκο της ομάδας στους 15 αυτούς αγώνες. (Δημητρίου, Σαββίδης, Κορμαρής και Λέτσιος κατά σειρά)

8 νίκες σημείωσε το πρώτο μισό η ομάδα, με τις έξι εξ αυτών να είναι συνεχόμενες επί Κων/νου Κορμαρή.

1 μόλις ήττα εντός έδρας, αυτή από τη Λάρισα, η οποία κερδίζοντας στο ΔΑΚ 0-2 έγινε η πρώτη ομάδα που έφυγε νικήτρια από την ακριτική πόλη έπειτα 19 ολόκληρους μήνες!

28 ποδοσφαιριστές ίδρωσαν τη τρέχουσα σεζόν την ερυθροκίτρινη φανέλα, ενώ δέκα συνολικά παίκτες έστειλαν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Πιο συγκεκριμένα σκόρερ χρίστηκαν: Αλεξανδρίδης, Αναγνωστόπουλος, Βελλίδης, Γανόλης, Μαντζάνας, Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος Δ, Σουμέλας, Τάντσης και Τσαμασλίδης.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ (19 στον αριθμό) έχουν αγωνιστεί τη φετινή σεζόν με την ερυθροκίτρινη φανέλα.

Νεότερος όλων είναι ο 16χρονος Ανδρόνικος Γεωργιάδης και γηραιότερος ο 28χρονος Δημήτρης (Μίμης) Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου