Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Βύθισε τη Κέρκυρα και έπιασε τετράδα!




Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε για ακόμη μια αγωνιστική η Καστοριά, που περνώντας σα σίφουνας 2-0 από τη Κέρκυρα επί του τοπικού Όλυμπου, αναρριχήθηκε στη τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κάνοντας ταυτόχρονα τεράστιο και αποφασιστικότατο βήμα για τη σωτηρία της.

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, όπου η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών διέθετε υψηλή επικινδυνότητα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, μπήκαν πολύ δυνατά και με διάθεση να πιέσουν ψηλά έκαναν αισθητή τη παρουσία τους από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης.
 
Κύριος εκφραστής των επιθετικών πρωτοβουλιών ήταν ο Αλεξανδρίδης, που σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις άγγιξε το γκολ. Η πρώτη φάση εξελίχθηκε στο δεύτερο μόλις λεπτό, όταν το γυριστό που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα εισήλθε με ατομική ενέργεια στη περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αργυρού.

Με τη συμπλήρωση είκοσι ακριβώς λεπτών ο πολύπειρος στράικερ έφυγε κόντρα αντεπίθεση, περνώντας μάλιστα και τον αντίπαλο πορτιέρο, με το Νικολόπουλο όμως να λειτουργεί σαν από μηχανής Θεός και με αυτοθυσία να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα.

Ο Mister 43 γκολ της περσινής περιόδου δε κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε στο 32ο λεπτό όταν έπειτα από κάθετη πάσα του Παπαδόπουλου, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βασιλάκης τον ανέκαμψε εντυπωσιακά προτού πυροβολήσει.

Από πλευράς γηπεδούχων ο Κούδας ήταν εκείνος που έγινε ιδιαίτερος απειλητικός στα καρέ του Μουρζίδη, που όντας απόψε ιδιαίτερα σταθερός, πρόσφερε τη σιγουριά που τόσο αναζητούσαν οι συμπαίκτες του.
 

Ο νεαρός γκολκίπερ μπλόκαρε τα σουτ των Βάγια και Γαστεράτου, ενώ απέκρουσε ενστικτωδώς με τα ακροδάχτυλα το καλοχτυπημένο φάουλ του Κούδα.

Αδιαμφισβήτητα πάντως η σπουδαιότερη ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 38’ όταν έπειτα από έξοχη πάσα του Αλεξανδρίδη, ο Σαββαΐδης βρέθηκε αφύλακτος προ κενής εστίας, αστοχώντας όμως από υπερβολική σιγουριά, σε ένα γκολ από εκείνα που στη ποδοσφαιρική διάλεκτο λέμε πως δε χάνονται!

Με το μακρινό σουτ του Σολομωνίδη να περνά ψηλά άουτ, ολοκληρώθηκε το <<γεμάτο>> αυτό –σε ένταση, ρυθμό και φάσεις- πρώτο ημίχρονο, από το οποίο έλειπε μονάχα το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, οι σαράντα μόλις οπαδοί (ανάμεσα τους και τρεις ηρωικοί Καστοριανοί που μετέβησαν αυθημερόν στο νησί για να παρακολουθήσουν το ματς) που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο αντίκρισαν ένα τελείως διαφορετικό θέαμα, με τον επιθετικό μονόλογο των <<γουναράδων>> να καρποφορεί δις τη ξεκάθαρη υπεροχή τους.
 
 
Ο Παπαδόπουλος προειδοποίησε άλλωστε στο 53’ όταν με περίτεχνη ατομική ενέργεια εισήλθε στη περιοχή, βλέποντας τη μπάλα να περνά σύριζα άουτ από τη δοκό του Αργυρού.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρομάντζας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή τη προσπάθεια του Αλεξανδρίδη, που ως αιχμή του δόρατος αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των Φαιάκων.

Έπειτα από τη σωρεία χαμένων ευκαιριών το πολυπόθητο γκολ που θα έλυνε το γόρδιο δεσμό, έμελλε να έρθει από στημένη φάση. Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής και με τη προωθημένη αεροπορία της αμυντικής γραμμής να έχει ανέβει, η Καστοριά είχε σαφέστατο πλεονέκτημα.

 

Ο Αναγνωστόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με γυριστή κεφαλιά, που θα ζήλευαν επιθετικοί παγκόσμιας κλάσης έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας, του ανήμπορου να αντιδράσει, Αργυρού.
 

Παρά το γεγονός πως ο αρχηγός δεν ήταν έτοιμος και αγωνίστηκε με πλαστικά νάρθηκα στο χέρι, είχε εξαιρετική παρουσία καθόλη τη διάρκεια του ματς, αποτελώντας με το απαράμιλλο πάθος και τη περίσσια αυταπάρνησή του παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπαίκτες του!

Βλέποντας την ομάδα του να έχει ανακτήσει πλήρως τα ηνία και να παρουσιάζει ολοκληρωτική υπεροχή, ο Λέτσιος πραγματοποίησε διπλή αλλαγή δίνοντας ταχύτητα στα πλάγια με την είσοδο του Γεωργιάδη και εμπειρία στο κέντρο με το Δημήτρη Λαζαρίδη, που ντεμπούταρε με τα <<καναρίνια>>.

 
Με τη πλάστιγγα να έχει γείρει συντριπτικά υπέρ των ερυθροκίτρινων, το δεύτερο τέρμα φάνταζε καθαρά πια θέμα χρόνου.

Τελικά ήρθε έπειτα από λάθος της αντίπαλης άμυνας, όταν μετά από μακρινό διώξιμο του Τούλιου και αδράνεια των στόπερ, ο Αλεξανδρίδης έκλεψε τη μπάλα και αφού μπήκε στη περιοχή, δε δυσκολεύτηκε με ψύχραιμο πλασέ να ‘’σφραγίζει’’ την επικράτηση για την ομάδα του.
 

Παρά την ασφάλεια του επιμέρους σκορ, οι φιλοξενούμενοι δε κατέβασαν ταχύτητα ούτε στα εναπομείναντα λεπτά και κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι παίκτες της ομάδας μας ήταν πιο εύστοχοι στη τελική προσπάθεια.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε φανερά απογοητευμένους Κερκυραίους και θριαμβευτές τους φιλοξενούμενους, που σημειώνοντας το εν λόγο πανάξια παλικαρίσιο διπλό κάνοντας το ως αποχαιρετιστήριο δώρο στο πρόεδρο, που προσέφερε τα μέγιστα στο σύλλογο, παίρνοντας την ομάδα καταχρεωμένη με δύο μόλις δελτία από τις τοπικές κατηγορίες, παραδίδοντας την στους διαδόχους του ενάμιση χρόνο αργότερα από τις πρώτες θέσεις της Τρίτης Εθνικής!

ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Αργυρός, Νικολόπουλος, Ρωματζάς, Βασιλάκης, Πανδής, Κούδας, Βάγιας (86’ Τζήλιος), Κροκίδης, Γαστεράτος, Μπούας (70’ Καλούδης), Βλάσσης (63’ Βλάχος)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μουρζίδης, Τούλιος, Τσόπρας, Αναγνωστόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Τερέζιου (63’ Λαζαρίδης), Σολομωνίδης (63’ Γεωργιάδης), Κεφαλάς, Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος (85’ Ποπζαφίροφ), Σαββαΐδης.

 
ΥΓ: Στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την ομάδα εκπροσώπησαν ο προπονητής Ανδρέας Λέτσιος και ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος Στάθης Αλεξανδρίδης. Αμφότεροι έκαναν λόγο για νίκη που εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη παραμονή και δίνει μεγάλο κουράγιο ενόψει της συνέχειας.

ΥΓ1: Το ταξίδι της επιστροφής που περιελάμβανε γεύμα στα Γρεβενά, ήταν πολύωρο ωστόσο διεξήχθη μέσα σε εύθυμο κλίμα με την αποστολή να επιστρέφει στη βάση της λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

ΥΓ2: Επόμενη συνάντηση για το ποδοσφαιρικό τμήμα ορίστηκε αύριο στις 17:00 με τους παίκτες να συγκεντρώνονται στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ποριάς, ξεκινώντας αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, τη προετοιμασία τους για το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό Φιλιππιάδας.

ΥΓ3: Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης από το μέχρι πρότινος πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Ουσταμπασίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου