Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Με σβηστές μηχανές 2-1 το Κάστορα

(Οι σκόρερ που έκριναν την αναμέτρηση)
 
 
Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα η ανώτερη Καστοριά επιβλήθηκε δίκαια 2-1 του ουραγού Κάστορα κερδίζοντας το γόητρο στην άτυπη μάχη του αφεντικού της πόλης, πραγματοποιώντας παράλληλα αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της, γεγονός που της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.
 
 
Το μονόπλευρο κίνητρο της αναμέτρησης διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, καθώς οι <<γουναράδες>> ήταν εκείνοι που ήθελαν περισσότερο το ματς και όλα απλοποιήθηκαν από τη στιγμή που ευτύχησαν να προηγηθούν στη πρώτη κιόλας φορά που έκαναν την επίσκεψη τους στα αντίπαλα καρέ!
 
 
Σκόρερ στο πέμπτο μόλις λεπτό, χρίστηκε ο Γανόλης που εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Δινάδη, τσίμπησε πανέξυπνα τη μπάλα η οποία κατέληξε στο πλεκτό με ψηλοκρεμαστή λόμπα, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο νεαρό Στόικο.
 
 
Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων απέβαλλε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που ανέκτησαν σταδιακά το πλήρη έλεγχο του ματς και αφού απώλεσαν δύο κλασσικές ευκαιρίες έφτασαν εν τέλει στο δεύτερο τέρμα με το φορμαρισμένο Σολομωνίδη να κάνει σεφτέ στο 36ο λεπτό της συνάντησης!
 
 
Έπειτα από φάση διαρκείας μετά από πλαγιοκόπηση του δραστήριου Αλεξανδρίδη, ο οποίος απέφυγε το προσωπικό του αντίπαλο, έκανε τη σέντρα που πέρασε από πολλά σώματα με τον επερχόμενο Σολομωνίδη να εκτελεί από κοντά, δίνοντας έτσι αέρα δύο τερμάτων στους <<ερυθροκίτρινους>>.
 
 
Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Θεόδωρου Ποντίκη (ο οποίος σήμερα τέθηκε αντίπαλος κόντρα στην ομάδα που προσέφερε τις υπηρεσίες του από διάφορα πόστα για περίπου 30 χρόνια!) μπήκε μουδιασμένα και ένεκα της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων, περιορίστηκε αρχικά σε παθητικό ρόλο, για να ανεβάσει ωστόσο στροφές στην επανάληψη.
 
 
 
Το σκορ έδινε μαξιλαράκι ασφαλείας στα <<καναρίνια>> που κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος μπαίνοντας με ξεκάθαρο στόχο να διατηρήσουν το προβάδισμα τους.
Ως εκ τούτου ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τη Καστοριά να κρατά πάντα στα χέρια της τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.
 
 
Στο τελευταίο τέταρτο το σκηνικό διαφοροποιήθηκε καθώς οι <<βυσσινί>> ανέβασαν την απόδοσή τους και έκαναν αισθητή τη παρουσία τους στα καρέ του Μουρζίδη, που όσες φορές χρειάστηκε έδειξε τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας δις τα ευθύβολα σουτ των Μηλιάτη και Ιωαννίδη. 


 
Και ενώ όλα έδειχναν ότι τα τελευταία λεπτά θα είχαν τυπική διαδικασία, το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον, καθώς η τρίτη φορά έμελλε να είναι και η φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους!
Ήταν το 91ο λεπτό της συνάντησης όταν ο προωθημένος Ιωαννίδης βγήκε στη πλάτη της άμυνας και με έξοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το τέρμα αυτό αναζωπύρωσε τις προσπάθειες των παικτών του Κάστορα, ωστόσο ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος και με τα περιθώρια να έχουν στενέψει αρκετά, τίποτα δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα.
 
 
Στον επίλογο ενός από τα πιο ήσυχα ντέρμπι στην ιστορία των δύο μονομάχων, το φινάλε είχε δύο όψεις με τους ποδοσφαιριστές της Καστοριάς να αποχωρούν θριαμβευτές κάνοντας καθοριστικό βήμα για την ανανέωση της παρουσίας τους στη Τρίτη Εθνική, αντίθετα με το συμπολίτη αντίπαλο τους που μετά και από τα σημερινά αποτελέσματα μπορεί να ξεκινήσει ήδη το σχεδιασμό του στα τοπικά πρωταθλήματα...
 
 
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μουρζίδης, Σαββαϊδης (76’ Χριστοφορίδης) Τσόπρας, Κεφάλας, Μπαϊρακτάρης, Ποπζαφίροφ (62’ Τερέζιου) Σολομωνίδης (71’ Κουρτίδης) Λαζαρίδης, Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος, Γανόλης.

Α.Ο ΚΑΣΤΩΡ: Στόικος, Καρανάσιος (70’ Τραϊανός) Σαλβαρίνας, Μήνος, Δινάδης, Καλύβας, Μηλιάτης (82’ Γκούρλιας) Ιωαννίδης, Τράντας (46’ Μπακιρτζής) Μαρκόπουλος, Αντωνιάδης.

 
 
ΥΓ1: Επόμενη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί αύριο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, που θα συγκεντρωθεί για προπόνηση στις 17:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της Ποριάς.
 
ΥΓ2: Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας αυτό της ερχομένης Κυριακής στη Πρέβεζα, απέναντι στο τοπικό Άγιο Θωμά. Το θετικό για τον Ανδρέα Λέτσιο είναι πως θα έχει πάνοπλη τη φαρέτρα του, από τη στιγμή που επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Τούλιος και Αναγνωστόπουλος, καθώς αμφότεροι εξέτισαν σήμερα τη ποινή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου