Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ήττα πισωγύρισμα, 3-1 στη Πρέβεζα





Όλα κύλησαν στραβά για τη Καστοριά που παρουσιάζοντας άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο, γνώρισε εκτός προγράμματος ήττα με 3-1 από τον υποβιβασμένο, αλλά παρόλα αυτά αξιόμαχο ΠΑΣ Πρέβεζας.

Η έκφραση πως η κακή μέρα φαίνεται από το πρωί ταίριαξε γάντι στα <<καναρίνια>> που βρέθηκαν με το καλημέρα πίσω στο σκορ.

Ήταν το έβδομο λεπτό της συνάντησης, όταν οι γηπεδούχοι στη πρώτη κιόλας επίσκεψή τους στα αντίπαλα καρέ πέτυχαν το γρήγορο γκολ με το συνήθης ύποπτο Φώτη Σιδέρη.

Σε μια φάση από εκείνες που ποδοσφαιρικά λέμε πως δε μύριζε γκολ, ο Τσιόκας επιχείρησε τη παράλληλη σέντρα με το Μουρζίδη αρχικά να μαζεύει και εν συνεχεία να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, φέροντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην εν λόγω φάση, που κατέληξε σε γκολ με τη κοντινή προβολή του 20χρονου στράικερ.
 
 

Το τέρμα αυτό έδωσε φτερά στους Ηπειρώτες που ανεβάζοντας ολοένα και περισσότερο την απόδοσή τους έκαναν αισθητή τη παρουσία τους στο επόμενο 20λεπτο χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες με σημαντικότερη εκείνη του Ντέτσικα.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έφυγε στη πλάτη της άμυνας και αφού απέφυγε το προσωπικό του αντίπαλο πέρασε και το Μουρζίδη, με τον επερχόμενο Τούλιο να εμφανίζεται σαν από μηχανής Θεός και να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα με αυτοθυσία!
 
 

Η απάντηση από πλευράς Καστοριάς, ήρθε με την αιχμή του δόρατος τον Αλεξανδρίδη, ο οποίος όσες φορές του δόθηκε η δυνατότητα αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.
 

Αρχικά το μακρινό σουτ του πέρασε λίγο άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε (έπειτα από γέμισμα του Λαζαρίδη) αποκρούστηκε ενστικτωδώς με τα ακροδάχτυλα από το Πανούση, που προηγουμένως κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε κεφαλιά του Λαζαρίδη.
 
 
Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Κώστα Αμαράντου μπήκε πιο δυνατά για να φτάσει στο 53’ στην επίτευξη δεύτερου τέρματος, όταν ο ταχύτατος Σιδέρης έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, βγάζοντας ονειρεμένη ασίστ στον επερχόμενο Καταπόδη, που με ιδανικό τελείωμα έδωσε στην ομάδα του αέρα δύο τερμάτων.
 
 

Σα να μην έφτανε αυτό η Καστοριά θα χάσει στην επόμενη φάση το Τούλιο που σφαδάζοντας από τους πόνους αποχώρησε τραυματίας (η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί αύριο) αφήνοντας τη θέση του στο Χριστοφορίδη.
 
 

Σε εκείνο το σημείο ωστόσο οι <<γουναράδες>> ανέβασαν ταχύτητα και αφού ανέκτησαν σταδιακά τη κατοχή της μπάλας και τη κυκλοφορία των κινήσεων, ξαναμπήκαν στο ματς μειώνοντας στο 66ο λεπτό με το Κεφάλα, ο οποίος με μακρινό ευθύβολο σουτ άνοιξε λογαριασμό με τα ερυθροκίτρινα!

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας συνδυάστηκαν υπέροχα και άλλαξαν πολύ όμορφα τη μπάλα έξω από τη περιοχή με το Παπαδόπουλο να πασάρει στο Λαζαρίδη, αυτός να τη σπάει με τη μια στα αριστερά για το Γανόλη και εκείνος με τη σειρά του στο Κεφάλα, με το νεαρό μέσο να τη στέλνει στο πλεκτό, δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση.
 
 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αμέσως προηγούμενη φάση ο Αλεξανδρίδης πέρασε πανέξυπνη μπαλιά στο Παπαδόπουλο που φαίνεται να ανατρέπεται από το Σκαμνέλο, με το ρέφερι ωστόσο να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί, δεχόμενος τα δικαιολογημένα παράπονα από τους φιλοξενούμενους!

Με τη συμπλήρωση εβδομήντα ακριβώς αγωνιστικών λεπτών, ο Ανδρέας Λέτσιος έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του δραστήριου Σολομωνίδη να κάνει πιο επιθετικογενείς την ομάδα, αλλά εν τέλει η πολυπόθητη ισοφάριση να μην έρχεται ποτέ.

Τόσο οι προσπάθειες του νεοεισελθόντα εξτρέμ όσο και εκείνες του Παπαδόπουλου δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, ενώ το έξοχο γυριστό σουτ στη κίνηση του Αλεξανδρίδη –μέσα μάλιστα από τη μεγάλη περιοχή- αποκρούστηκε από την άμυνα.
 


 

Αντίθετα, τέρμα ήρθε από πλευράς Πρέβεζας, με εντυπωσιακότατο μάλιστα τρόπο. Ο Τσόπρας γύρισε από πλάγιο τη μπάλα στο Μουρζίδη, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά (θύμισε κάτι από Φιλιππιάδα) και απομακρύνοντας στα σώματα ο πολύπειρος Δημούλιας κοντρόλαρε με το στήθος και εν συνεχεία με ψηλοκρεμαστό βολ πλανέ (λίγα μετρά μπροστά από τη σέντρα) κρέμασε το νεαρό γκολκίπερ, δίνοντας έτσι εμφατικές διαστάσεις σε μια από τις ιστορικότερες νίκες στα χρονικά του κιτρινόμαυρου συλλόγου!
 


 
Στα τελευταία λεπτά που απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα δεν άλλαξε κάτι με το 3-1 να μένει ως το φινάλε και το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννιώτη διαιτητή Μάντζιου, να αποτυπώνει ξεκάθαρα πως στο ποδόσφαιρο δε κερδίζει πάντοτε η καλύτερη ομάδα, αλλά εκείνη που ξέρει να εκμεταλλεύεται καλύτερα τα λάθη του αντιπάλου…

 
 
ΠΑΣ Πρέβεζας (Κώστας Αμαράντος) : Πανούσης, Τσιόκας, Νίκου, Ζήσης, Μάρκος, Μπάτσος, Σκαμνέλος, Κατοπόδης, Σιδέρης (85' Χουλιάρας) Ντέτσικας (87' Δαρδαμάνης) Δημουλιάς (90' Κίτσης)
 
ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ανδρέας Λέτσιος) : Μουρζίδης, Τούλιος (57' Χριστοφορίδης) Τσόπρας, Αναγνωστόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Κεφάλας, Λαζαρίδης Σαββαϊδης (53' Τερέζιου) Γανόλης (71' Σολομωνίδης) Παπαδόπουλος, Αλεξανδρίδης.



* Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα <<παράξενα>> αποτελέσματα η ομάδα μας ισοβαθμεί στην έκτη θέση με το Καμπανιακό και το Θεσπρωτό, απέχοντας τρεις πλέον πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

** Επόμενο ματς –όπου οι τρεις βαθμοί αποτελούν μονόδρομο- είναι εντός έδρας την ερχόμενη Κυριακή, απέναντι στο νεοφώτιστο, καταδικασμένο και ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Κεραυνό Θεσπρωτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου