Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σεισμός τεσσάρων ρίχτερ!



Σε ένα ματς με άγρια ομορφιά και πολλά καρδιοχτύπια η Καστοριά άργησε να ξυπνήσει, αλλά όταν το αποφάσισε ήταν εκθαμβωτική, σημειώνοντας τέσσερα τέρματα και έχοντας δύο δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών για να φτάσει εν τέλει στην επικράτηση με 4-2 επί του αξιόμαχου Κεραυνού Θεσπρωτικού.

Έτσι μετά από ένα πρώτο μέρος ακατάλληλο για καρδιακούς, τα πράγματα ξεκαθάρισαν στο δεύτερο μέρος με τους <<γουναράδες>> να επιστρέφουν από τη κόλαση στο παράδεισο δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα που τους ώθησαν στη μεγάλη ανατροπή.

 

Η ομάδα μας ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο ματς και όντας πιο ορεξάτη έψαξε το γρήγορο γκολ από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Δε πρόλαβε να κλείσει τρίλεπτο όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με αποδέκτη το Λαζαρίδη, ο οποίος με εντυπωσιακό βολ πλανέ από τη μικρή περιοχή (!) έστειλε τη μπάλα να τραντάξει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ανδρέα Λέτσιου ανέκτησαν τη κατοχή, μη μπορώντας όμως να μετουσιώσουν σε γκολ τη φλύαρη υπεροχή τους.

Έτσι ο νόμος του ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνισή του, όταν στο 28ο λεπτό της συνάντησης, ο Κεραυνός άνοιξε το σκορ κόντρα στην εξέλιξη του ματς!

 
Έπειτα από μακρινή μπαλιά του έμπειρου Κωστακιώτη, ο Κόλιος έφυγε στη πλάτη της άμυνας και εισβάλλοντας από τα αριστερά νίκησε με δυνατό σουτ το Μουρζίδη από τη κλειστή του γωνία, με το νεαρό γκολκίπερ να φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ.

 

Παρόλα αυτά η αντίδραση από πλευράς γηπεδούχου ήταν κάτι παραπάνω από άμεση. Δράστης ήταν εκ νέου ο Λαζαρίδης, που έπειτα από κόρνερ πήδηξε ψηλότερα από όλους, με το Πάσχο όμως να απομακρύνει θεαματικά πάνω στη γραμμή!

Το γκολ ωστόσο <<μύριζε>> και δεν άργησε να σημειωθεί. Σε μια αντεπίθεση από τα δεξιά ο Σολομωνίδης πήρε τη μπάλα στο χώρου κέντρου και χορεύοντας την αντίπαλη άμυνα στο 32’ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βγάζοντας στη συνέχεια ονειρεμένη ασίστ, σε φανταζί πάσα πάρτο-βάλτο στο Γανόλη, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 1-1.

 
Το σκηνικό συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, με το Δημήτρη Παπαδόπουλο να σουτάρει άουτ στο 36’ και δύο λεπτά αργότερα έπειτα από αδράνεια και λάθος διώξιμο στο κέντρο της άμυνας οι Ηπειρώτες να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα!




Σκόρερ αυτή τη φορά χρίστηκε ο Αντωνίου, που έπιασε ένα μονοκόμματο ευθύβολο σουτ έξω από τη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας, παγώνοντας έτσι τους 250 περίπου οπαδούς που έδωσαν βροντερό παρών στις εξέδρες του ΔΑΚ.

 

 

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα πήγαιναν μπροστά στο ημίχρονο, το πάθος και το πείσμα των ερυθροκίτρινων δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με το Σαββαϊδη να συνδυάζει τη σημερινή εκπληκτική εμφάνιση με το παρθενικό του τέρμα σε ένα κρίσιμο και οριακό σημείο του ματς.
 




Ο Ποπζαφίροφ έγινε κάτοχος της μπάλας και σπάζοντας την από τα αριστερά, ο 21χρονος εξτρέμ, την έφερε στο καλό του πόδι για να οπλίσει και εν συνεχεία να πυροβολήσει το Φίλια, φέρνοντας το παιχνίδια στα ίσια και συνθέτοντας έτσι το απόλυτα κοντράστ συναισθημάτων!

 

Με τη ψυχολογία λοιπόν στα ύψη καθώς και την ηγετική ομιλία του Ανδρέα Λέτσιου στα αποδυτήρια, τα <<καναρίνια>> μπήκαν αποφασισμένα στην επανάληψη καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι με το καλημέρα του δεύτερου μέρους!

 
 

Για του λόγου το αληθές στο 46’ ο Γανόλης ντρίπλαρε το Πάσχο, με το 16χρονο αμυντικό να τον ανατρέπει μπροστά στα μάτια του Κοζανίτη ρέφερι, Τσιμεντέρη.



Δίχως κανένα δισταγμό ο διαιτητής απέβαλλε το φέρελπις οπισθοφύλακα, δείχνοντας του την άγουσα των αποδυτηρίων και υποδεικνύοντας ολόσωστα την άσπρη βούλα.

 
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γανόλης που έστειλε τη μπάλα στα ένδεκα βήματα και χωρίς να λαθέψει, διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα δίνοντας ταυτόχρονα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το έναυσμα την ολική ανατροπή!



Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο νεοεισελθόντας Αλεξανδρίδης απέδειξε εκ νέου την εκτελεστική του δεινότητα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο ματς, στη πρώτη μάλιστα επαφή του με τη μπάλα!
 
 
 

Ο Mr. Goal της περσινής περιόδου έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα του Ντούσκα και με ψύχραιμο πλασέ, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, σφραγίζοντας έτσι ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από ατόφιο χρυσάφι.



Στη συνέχεια η Καστοριά κατέβασε δικαιολογημένα ταχύτητα και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα έκανε συντήρηση δυνάμεων -ενόψει του ερχόμενου κρισιμότατου ματς κόντρα στη Δόξα Κρανούλα- με το τελικό σκορ να παραμένει αναλλοίωτο μέχρι το φινάλε.


Από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία του ματς ήταν ασφαλώς η επανεμφάνιση των δύο επιθετικογενών άσσων που επέστρεψαν (σα να μη πέρασε μέρα!) με το Γιώργο Ματζάνα να καταχειροκροτείται κατά την είσοδό του, γνωρίζοντας την αποθέωση την ώρα της αλλαγής με το Τσόπρα και λίγο αργότερα τον Αλέκο Παπαδόπουλο να αντικαθιστά το συνονώματο -και εξαιρετικό για ακόμη μια φορά Δημήτρη Παπαδόπουλο- χάνοντας μάλιστα μοναδική ευκαιρία να συνδυάζει την επιστροφή του με γκολ, όταν το πλασέ που επιχείρησε στο 86ο λεπτό είδε τη τύχη να του γυρνά τη πλάτη με τη μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι.
 



Ξέχωρα άλλωστε από τη κραυγαλέα αυτή ευκαιρία οι γηπεδούχοι άγγιξαν το πέμπτο τέρμα, σε ακόμη τέσσερις περιπτώσεις αλλά για διαφορετικούς λόγους οι προσπάθειες των Σαββαϊδη, Ματζάνα, Αλεξανδρίδη και Ποπζαφίροφ δε βρήκαν τον επιθυμητό στόχο.
 

 


Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε το φίλαθλο κοινό να αποχωρεί εμφανώς ικανοποιημένο, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η σημερινή προσπάθεια, η θέληση και το πάθος των παικτών τους έκανε και πάλι υπερήφανους!
 



Καστοριά: Μουρζίδης, Χριστοφορίδης, Τσόπρας (58’ Ματζάνας) Αναγνωστόπουλος, Κεφάλας, Ποπζαφίροφ, Σολομωνίδης (48’ Σολομωνίδης) Λαζαρίδης, Γανόλης, Παπαδόπουλος Δημ. (78’ Παπαδόπουλος Αλ.) Σαββαϊδης

Κεραυνός Θεσπρωτικού: Φιλιάς, Πάσχος, Κούσης Σπ, Κωστακιώτης (49’ Τζιάκος) Ντούσκας, Αντωνίου (73’ Μακρής) Μπουρδούβαλης, Κατσαρός, Κούσης Στ. (49’ Δημολίτσας) Κόλιος, Δήμος.




ΥΓ1: Μια ονειρεμένη σε όλα τα επίπεδα εβδομάδα, έφτασε στο τέλος της με πραγματικό θρίαμβο για το σύλλογο! Άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά τη σημερινή της επικράτηση σκαρφάλωσε στη πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα!


ΥΓ2: Θα παρακαλούσαμε τους νικητές της σημερινής κλήρωσης (υπενθυμίζουμε οι κάτοχοι των εισιτηρίων 19 και 49) να επικοινωνήσουν μαζί μας το συντομότερο δυνατό προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το τρόπο με τον οποίο θα μεταβούν δωρεάν στα Ιωάννινα για το ερχόμενο παιχνίδι της ομάδας μας απέναντι στη Δόξα Κρανούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου