Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ανδρέας Λέτσιος: << Έχουμε ανάγκη να νιώσουμε τον κόσμο δίπλα μας! >>


 
Γενικό κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό απεύθυνε ο προπονητής του συλλόγου Ανδρέας Λέτσιος, παραχωρώντας συνέντευξη στον επίσημο ηλεκτρονικό ιστότοπο της ομάδας, όπου επισήμανε τη σπουδαιότητα του κυριακάτικου ματς, καθώς επίσης και το καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσει σε αυτό η παρουσία του κόσμου!

 

- Ανδρέα καταρχήν θα ήθελα να σε καλησπερίζω στη συντροφιά μας. Κάνοντας ένα γρήγορο flash-back ήρθες στην ομάδα τις πρώτες μέρες του νέου έτους, αμέσως μετά τη συντριβή από τη Τσαριτσάνη. Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει;

+ Είναι τιμή για κάθε νέο και φιλόδοξο προπονητή να κοουτσάρει ένα τόσο μεγάλο σύλλογο με βαριά και ένδοξη ιστορία. Ξέχωρα όμως από αυτό -όπως άλλωστε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται με την ομάδα- τα πράγματα στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολα.


- Ένα περίπου μήνα μετά τα πράγματα άλλαξαν θεαματικά προς το καλύτερο με την έλευση του κ.Πεπελίδη και της Βραζιλιάνικης εταιρείας που εκπροσωπεί. Πως βιώνεις από τη πλευρά σου την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά;

+ Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση έχει παρουσιάσει πολύ αξιόλογο έργο.

Άλλαξε το προπονητικό κέντρο, πρόσθεσε γεύματα στα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ παράλληλα οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους πράγμα που δεν είναι συνηθισμένο στη κατηγορία.

Γενικότερα έφερε άλλο αέρα, πιο επαγγελματικό που προσδίδει κύρος στο σύλλογο και παρέχει παράλληλα τη δυνατότητα στο ποδοσφαιριστή να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο έργο του.

 

- Περνώντας στο δια ταύτα έχουμε ήδη μπει στη τελική ευθεία του μαραθωνίου της Τρίτης Εθνικής. Με την υπόθεση άνοδος να έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού, το ενδιαφέρον στο δεύτερο όμιλο επικεντρώνεται στο κομμάτι της παραμονής. Που εκτιμάται ότι στο φινάλε θα βρίσκεται το όριο στη ζώνη του υποβιβασμού;

+ Με βάση τα τωρινά δεδομένα που επικρατούν εκτιμώ πως το όριο θα αγγίξει τους 49 βαθμούς, καθώς ο ανταγωνισμός που υπάρχει είναι τεράστιος. Επιπρόσθετα παρατηρούμε πως κάθε σχεδόν αγωνιστική παρατηρούμε η ζώνη του υποβιβασμού ανεβαίνει και συνεπώς οι βαθμοί είναι περισσότεροι από εκείνοι που είχαμε αρχικά εκτιμήσει. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε.

 

 
- Όσο αναφορά τη Καστοριά παραμένει πάντα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ωστόσο η διαφορά μειώθηκε μέσα από κάποια <<περίεργα>> αποτελέσματα. Ποια είναι τα ματς εκείνα που θεωρείτε ‘’κλειδιά’’ για τη συνέχεια;

+ Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Έπειτα σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου οφείλουμε ως Καστοριά να παλεύουμε πάντα για τους τρεις βαθμούς, ανεξαρτήτως του αντιπάλου που έχουμε απέναντί μας.

Από εκεί και πέρα αν για τον οποιοδήποτε λόγο δε κερδίζεις έναν αγώνα, είναι καλύτερο να μη το χάνεις.

Ματς κλειδιά είναι τα δύο επόμενα καθώς αν τα κερδίσουμε θεωρώ ότι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα έχουμε εξασφαλίσει τον αρχικό στόχο της σωτηρίας.

Φυσικά στη συνέχεια ακολουθούν και άλλα παιχνίδια στα οποία οφείλουμε να παρουσιάσουμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.

 

- Η απροσδόκητη ήττα στη Πρέβεζα αποτέλεσε πισωγύρισμα για την ομάδα και τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι έμπλεξαν αναφορικά με την υπόθεση της παραμονής. Πόσους βαθμούς ακόμη θεωρείτε ότι χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε το πρωταρχικό μας στόχο;

+ Οι ήττες είναι μες το πρόγραμμα, ωστόσο καλούμαστε τώρα να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Χρέος μας είναι να κερδίσουμε τόσο το επόμενο ματς όσο και τα υπόλοιπα μέχρι τέλους παιχνίδια.

Προσωπικά θεωρώ πως η ομάδα θα είναι και μαθηματικά σωμένη εφόσον εξασφαλίσει τέσσερις ακόμη νίκες, συνυπολογίζοντας και τους βαθμούς στο άνευ αγώνος ματς με το Τηλυκράτη.


 


- Πρόκειται λοιπόν για τέσσερις νίκες. Όσο πιο σύντομα τις κάνουμε τόσο πιο γρήγορα θα σωθούμε. Μπροστά μας τώρα έχουμε ένα κρίσιμο ματς στο οποίο η νίκη αποτελεί μονόδρομο απέναντι σε μια ομάδα που έχει κατά γενική ομολογία <<κηδέψει>> αρκετό κόσμο. Θα θέλατε να τοποθετηθείτε επ αυτού;

+ Κάθε ομάδα έχει πολλά κίνητρα όταν αντιμετωπίζει τη Καστοριά και όλες θέλουν να τη κερδίσουν. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος ειδικά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό, όπου οι διαφορές μεταξύ των περισσοτέρων ομάδων δεν είναι δα και τόσο μεγάλες.

 

- Η παρουσία του κόσμου δεν είναι φέτος η αναμενόμενη και έχοντας υπάρξει για πολλά χρόνια επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γνωρίζεις πόσο διαφορετικό είναι να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Με το χέρι στη καρδιά περιμένατε μεγαλύτερη προσέλευση όταν ανέλαβες την ομάδα;

+ Σίγουρα το να παίζεις με γεμάτο κόσμο στο γήπεδο είναι κάτι που σου ανεβάζει τη ψυχολογία και σου δίνει μεγαλύτερη ώθηση στο να ξεπεράσεις κάποια στιγμή τον εαυτό σου προκειμένου να τα δώσεις όλα για τη νίκη!

Έτσι ακριβώς νιώθουν και οι ποδοσφαιριστές μας. Περιμένω πραγματικά ο κόσμος να δει και να εκτιμήσει μέσα από τη προσέλευσή του στο γήπεδο, τη νέα προσπάθεια των παικτών μας και τη δίψα που τους διακατέχει για νίκη στο παιχνίδι με το Θεσπρωτικό.

Είναι ανάγκη για τα παιδιά να έχουν στο πλευρό τους και να αισθανθούν την υποστήριξη των φιλάθλων!

 

- Θα θέλατε από τη πλευρά σας να στείλετε κάποιο μήνυμα στο φίλαθλο κοινό ενόψει του κρίσιμου αγώνα που ακολουθεί τη Κυριακή;

+ Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω προς όλους τους φιλάθλους της ομάδας μας δεν είναι άλλο από το να μας στηρίξουν με την προσέλευσή τους στο γήπεδο αυτή τη Κυριακή.

Θέλω να είναι σίγουροι πως οι παίκτες μας θα τους ανταποδώσουν τη στήριξη αυτή, μέσα από το πάθος και τη προσπάθεια που θα καταβάλλουν για να φτάσουν στην επικράτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου