Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ισόπαλοι στο σκορ, νικήτρια η ανθρωπιά!


 
Γκολ, χειροκροτήματα και εντυπώσεις μοιράστηκαν Καστοριά και Πιερικός που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Οι δύο ομάδες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο, καθώς όλα τα έσοδα της αναμέτρησης δόθηκαν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και φίλων αυτών <<Μαζί σου>>.

Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση αγκάλιασε άτομα που πραγματικά μας έχουν ανάγκη, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα συμπαράστασης που αξίζει να βρει μιμητές!

 
Όσο αναφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η εικόνα της ομάδας ήταν εξίσου συγκινητική, με τους ποδοσφαιριστές μας δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους και τη διαφορά κατηγορίας που υπάρχει να μη φανερώνει σε κανένα σχεδόν σημείο της αναμέτρησης!

Τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τις φάσεις γύρω από τις δύο εστίες να είναι μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού.

Στη σπουδαιότερη εξ αυτών ο Ντόικιτς σημάδεψε (στο 23’) με κεφαλιά το δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καραγκούνη που τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σαραφιανού.
 


Η απάντηση των <<γουναράδων>> ήρθε με το Γανόλη, όταν ο πολύπειρος φορ συνδυάστηκε έξοχα με το δραστήριο σήμερα Σολομωνίδη και έπειτα από κάθετη πάσα μπαλιά του τελευταίου αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
 
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν κατακόρυφα αυξημένος με αρκετές φάσεις και δύο γκολ να μαρτυρούν το πάθος των παικτών που αγωνίστηκαν.



Στο 47’ ο Μανίκας προειδοποίησε με ευθύβολο μονοκόμματο σουτ, όμως ο Σαραφιανός ήταν σε ετοιμότητα.

Πέντε λεπτά αργότερα το γυριστό του Ελευθεριάδη, πέρασε λίγο άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η ατομική προσπάθεια του Αποστολίδη.

Το σκορ εν τέλει άνοιξε στο 62’ όταν ο διαιτητής υπέδειξε χέρι του Ποπζαφίροφ έξω από ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.
 
 

Το φάουλ ανέλαβε να χτυπήσει Αποστολίδης που με αριστουργηματική εκτέλεση έδωσε το προβάδισμα στο σύλλογο της Κατερίνης.
 
 

Παρόλα αυτά το εν λόγω τέρμα δε πτόησε τα <<καναρίνια>> που βγήκαν στην αντεπίθεση και αναζήτησαν την ισοφάριση με τρεις τουλάχιστον κλασσικές ευκαιρίες.

Στο 58’ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σούταρε άουτ, και στο 61ο Ματζάνας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η προσπάθεια του ανεκόπει.
 

Ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλεξανδρίδης εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και με υποδειγματικό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια!
 
 

Ο ίδιος παίκτης μάλιστα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν με τρομερή ατομική ενέργεια εισήλθε στη περιοχή, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν το ιδανικό.
 
 

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ολική ανατροπή και με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, όταν ο έμπειρος στράικερ πήρε πάρε-βάλε πάσα από το Λαζαρίδη, αλλά νικήθηκε από το Παπατολίκα.
 
 
Η σειρά του Πιερικού να κάνει αισθητή τη παρουσία του, ήρθε στο 68’ με το πλασέ του Μανίκα να περνά σύριζα άουτ, ενώ στο 74’ ο Ελευθεριάδης απείλησε με δυνατό σουτ, ωστόσο ο Σαραφιανός έδειξε εκ νέου τα αντανακλαστικά του, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία.



 
Στο τελευταίο τέταρτο οι παίκτες του Ανδρέα Λέτσιου έβαλαν στα καρέ του το Πιερικό και θα μπορούσαν κάλιστα να έχουν κερδίσει το ματς, αν η τύχη δε τους γύρναγε κατάμουτρα τη πλάτη!

 Στο 82΄ ο Γεωργιάδης απέφυγε το προσωπικό του αντίπαλο και πάσαρε στον Αλεξανδρίδη που έστειλε όμως τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
 
Το γκολ που θα χάρισε τη νίκη, δεν ήρθε ούτε στην εκπνοή, όταν με τη συμπλήρωση 88 λεπτών ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανάγκασε το Παπατολίκα στην απόκρουση του ματς.

Ως εκ τούτου το 1-1 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι του φινάλε της συνάντησης, αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση στους γηπεδούχους, καθώς ταυτόχρονα και αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα στον Ανδρέα Λέτσιο ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.
 
 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Σαραφιανός, Τσόπρας, Σουμέλας (32’ Μπαϊρακτάρης) Μαντζάνας (63’ Γεωργιάδης) Αναγνωστόπουλος, Ποπζαφίροφ (75’ Δημητριάδης) Γανόλης (46’ Αλεξανδρίδης) Σαββαϊδης, Τερέζιου (46’ Λαζαρίδης) Παπαδόπουλος Αλ. Σολομωνίδης(46’ Παπαδόπουλος).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γιατσογιώργος (46’ Παπατολίκας) Νίκου, Ντόικιτς, Λαζαρίδης (78’ Τσιρλίδης) Νικολίτσης, Ίτσιος (71’ Έκελμανς) Αποστολίδης, Παπατόλιος, Καραγκούνης (71’ Καραγκούνης) Ελευθεριάδης (62’ Μιχαηλίδης)  Μανίκας.

ΥΓ1: Σαραφιανός, Αναγνωστόπουλος, Τσόπρας και Σαββαϊδης ήταν οι μόνοι που αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του ματς, έχοντας αμφότεροι εξαιρετική παρουσία.



ΥΓ2: Άξιοι συγχαρητήριων οι διαιτητές της αναμέτρησης (Φωτιάδης, Μπίντης, Κετζιόπουλος) που ξέχωρα από το γεγονός ότι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, ενίσχυσαν και αυτοί με τη σειρά τους το φιλανθρωπικό ίδρυμα !




ΥΓ3: Ο Α.Γ.Σ.Καστοριάς ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς και όσους τίμησαν τη προσπάθεια και το φιλανθρωπικό έργο μας με την αγορά του εισιτηρίου!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου