Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Respect για την απόδοση, κρίμα για το σκορ!


 
 
Πραγματοποιώντας τη καλύτερη και πιο μεστή εκτός έδρας εμφάνιση από την αρχή της σεζόν, η Καστοριά κοίταξε στα μάτια τη Κυπελλούχο και προσεχώς πρωταθλήτρια Λάρισα με το τελικό 2-1 να την αφήνει με το αίσθημα της αδικίας.

Σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση για το πρωτάθλημα της Τρίτης Εθνικής οι δύο ιστορικότερες επαρχιακές ομάδες της κατηγορίας αποζημίωσαν με το καλύτερο τρόπο τους τρεις περίπου χιλιάδες θεατές που αψήφισαν το βροχερό καιρό και βρέθηκαν στις εξέδρες του Αλκαζάρ!



Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα και ανέκτησαν με το καλημέρα τη κατοχή και τη κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ωστόσο να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στην εστία του Σαραφιανού.

Αιτία ήταν η εξαίρετη –και σήμερα- τετράδα της άμυνας που έδωσε ρεσιτάλ σταματώντας με κάθε τρόπο τις επιθετικές προσπάθειες των Θεσσαλών, οι οποίοι μη μπορώντας να <<πατήσουν>> περιοχή απείλησαν ως επί το πλείστον με μακρινά σουτ.
 
 

Η υπεροχη τους εν τέλει καρποφόρησε, καθώς πήραν κεφάλι στο σκορ από ένα τέρμα με μπόλικη δόση τύχης.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Καρακατσάνης εκτέλεσε φάουλ αρκετά έξω από τη περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να αλλάζει πορεία, ξεγελώντας έτσι το νεαρό τερματοφύλακα που την είδε να καταλήγει βασανιστικά στα δίχτυα.
 
 
Το τέρμα χρεώθηκε στο Πατινιώτη που άθελα του ουσιαστικά έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ, η οποία δέκα λεπτά αργότερα απώλεσε κλασσική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της.

Έπειτα από φάουλ του μόνιμου εκτελεστή, ακούραστου εργάτη και ‘’αιώνιου εφήβου΄΄ Κώστα Νεμπεγλέρα, ο Γκούρτσας πήδηξε ψηλότερα από όλους, όμως η καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σαραφιανού.
 
 

Οι <<γουναράδες>> άντεξαν στη πίεση και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στην επανάληψη άγγιξαν το βαθμό σε μια άτρωτη μέχρι σήμερα έδρα.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι πως ο αρχηγός σήμερα Δημήτρης Παπαδόπουλος εκτέλεσε έξι κόρνερ μόνο στο δεύτερο μέρος, με την αεροπορία της άμυνας να προωθείται συνεχώς και τα πολλά γεμίσματα να αποτελούν κίνδυνο θάνατο για την επιρρεπή σε λάθη <<βυσσινί>> άμυνα.

Σημαντικότερη πάντως ευκαιρία ήταν εκείνη του 57ου λεπτού, όταν ο Σουμέλας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή(!) αλλά νικήθηκε εντυπωσιακά από το Σικαλιά.
 
 

Από την άλλη πλευρά η Λάρισα με κύριους εκφραστές τους Στεφανίδη, Σαββίδη και Γκούρτσα είχε αρκετά άστοχα σουτ, ενώ οι ατομικές προσπάθειες των εν λόγω παικτών, ανακόπηκαν τόσο από τις καίριες επεμβάσεις του κεντρικού αμυντικού διδύμου (Σουμέλας και Μπαϊρακτάρης) καθώς και από τους απροσπέλαστους σήμερα Σαββαϊδη και Τσόπρα, που έτρωγαν κυριολεκτικά σίδερα!
 
 

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής Κεφάλας και Λαζαρίδης έδωσαν τη δική τους μάχη, ενώ από τα πόδια του Παπαδόπουλου πέρασαν όλες σχεδόν οι επιθετικές ενέργειες.
 
Πάνω λοιπόν που τα <<καναρίνια>> ισορρόπησαν για τα καλά το παιχνίδι, κόντρα στη ροή του ματς οι νταμπλούχοι σημείωσαν δεύτερο τέρμα, όταν μετά από σέντρα-διαβήτη του Καρακατσάνη, ο Μπουσινάκης βρέθηκε σε θέση βολής και με κοντινή προβολή έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.
 
 
Ακόμη και τότε ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Ανδρέα Λέτσιου δε το έβαλαν κάτω και όχι μόνο δε παράτησαν το ματς, αλλά μειώνοντας στο 86’ έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο νεοεισελθόντας Γεωργιάδης, που με την είσοδό του ανέβασε του όλη την ομάδα, επιδεικνύοντας περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος <<μυρίστηκε>> τη φάση και μπαίνοντας δαιμόνια στη περιοχή κέρδισε πέναλτι από το Σιάκκα, με τον Αλέκο Παπαδόπουλο να στήνει τη μπάλα στα έντεκα βήματα και λίγες στιγμές αργότερα να τη στέλνει στο πλεκτό!


Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας τέρμα –και αυτό εκ νέου στο φινάλε-του 29χρονου φορ (μετά από εκείνο στη Κρανούλα) καθώς και το πρώτο της Καστοριάς στις αναμετρήσεις με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, έπειτα από τη μακρινή χρονιά-ορόσημο, του 1980!
 

 
Άξια αναφοράς ακόμα είναι η επανεμφάνιση του Τσαμασλίδη, που περνώντας σαν αλλαγή στο 85’ φόρεσε τα <<ερυθροκίτρινα>> σε επίσημο ματς έπειτα από μακρά απουσία έξι μηνών και πιο συγκεκριμένα το ματς του πρώτου γύρου απέναντι στο Θεσπρωτό.

Η ευκαιρία του ματς εξελίχθηκε στο 89’ όταν μετά από φάση διαρκείας το διαγώνιο σουτ του Σαββαϊδη έγλειψε το δοκάρι του Σικαλιά, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο πολύπειρος γκολκίπερ εκτινάχθηκε στο παραθυράκι αποκρούοντας εντυπωσιακά το καλοζυγισμένο φάουλ του Αλέκου Παπαδόπουλου.
 
 

Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων η Καστοριά προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά η μπάλα δε της έκανε το χατίρι.
 
 

Η εικόνα πάντως με τους Λαρισαίους οπαδούς να κοιτούν συνεχώς το χρονόμετρο, (φωνάζοντας το γνωστό: έληξε) καθώς επίσης και άλλους στη θύρα των επισήμων να κάνουν το σταυρό τους, ήταν η καλύτερη επιβράβευση στη σημερινή άκρως αξιόλογη προσπάθεια που συντελέστηκε.

Το τελικό σφύριγμα σκόρπισε ένα τεράστιο ανακούφισμα στους Θεσσαλούς, που μετά από πολλά καρδιοχτύπια έφτασαν στην επικράτηση και πλέον χρειάζονται μια ακόμη νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδό τους στη Football League.
 
 

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας) : Σικαλιάς, Καρανίκας, Αραμπατζής, Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης, Σαββίδης (67' Μπουσινάκης) Στεφανίδης, Γκούρτσας (81' Γαρυφαλλόπουλος, Καρακατσάνης (84' Μπλέντι).

Καστοριά (Ανδρέας Λέτσιος) : Σαραφιανός, Σαββαϊδης, Τσόπρας, Σουμέλας, Μπαϊρακτάρης, Κεφάλας, Λαζαρίδης (85' Τσαμασλίδης) Σολομωνίδης (80' Χριστοφορίδης) Γανόλης (71' Γεωργιάδης) Παπαδόπουλος Δ. Παπαδόπουλος Αλ.

 

ΥΓ: Δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας ‘’κιτρινίστηκαν΄΄ ωστόσο κανείς τους δε θα απουσιάσει στο επόμενο ματς με τη Τσαριτσάνη, μη έχοντας πρόβλημα στο θέμα των καρτών. Ο λόγος για τους Σολομωνίδη και Σαββαϊδη.

ΥΓ1: Η αποστολή της ομάδας επέστρεψε στη βάση της λίγο πριν τις 11:00 μ.μ με τους παίκτες να ξεκουράζονται και να ανανεώνουν το ραντεβού τους στην αυριανή προπόνηση που έχει προγραμματιστεί για τις 17:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου