Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Παράταση αγωνίας για Καστοριά και Πεντάλοφο


 
Κόλλησε στο μηδέν η Καστοριά, που παρά τις πάμπολλες ευκαιρίες δε κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό και παραχώρησε έτσι λευκή ισοπαλία απέναντι στη ψυχωμένη Δόξα Πενταλόφου.

Επί της ουσίας οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και τη τελευταία αγωνιστική θα μάθουμε ποια εκ των δύο θα υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι <<γουναράδες>> είναι εκείνοι που πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι με το τελικό αποτέλεσμα, καθώς άγγιξαν ούκο λίγες φορές το τέρμα που θα τους χάριζε τη νίκη και παράλληλα τη σωτηρία, ωστόσο η τύχη τους γύρισε κατάμουτρα τη πλάτη.
 
 
Το συγκρότημα του Ανδρέα Λέτσιου δε σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, παρά το γεγονός πως μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ανέκτησε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να καρποφορήσει τη φλύαρη υπεροχή του καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Σε ένα ματς ειδικών συνθηκών όπου ο δυνατός αέρας σε συνδυασμό με το άνευ προηγούμενο <<κατενάτσιου>> του αντιπάλου έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των γηπεδούχων, το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση.

Παιχνίδι κέντρου με πάθος και πολλές αψιμαχίες στο οποίο κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες, οι δύο ομάδες έδειξαν αμυντικογενείς προθέσεις με το πιστόλι στο κρόταφο, από τη στιγμή που ο ήταν δεδομένο πως ο ηττημένος της συνάντησης αποχαιρετούσε τα σαλόνια της Τρίτης Εθνικής.

Στην επανάληψη οι <<ερυθροκίτρινοι>> που έχοντας τρομερή ανασταλτική λειτουργεία από τη δυναμική παρουσία των δύο στόπερ, μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τα σουτ των Μαντζάνα, Αλεξανδρίδη και Παπαδόπουλου να μην έχουν την επιθυμητή κατάληξη.
 
 
Ανεκμετάλλευτες πέρασαν και οι στημένες φάσεις, καθώς η μπάλα αρνιόταν πεισματικά να μπει στα δίχτυα, με τη πίεση να αυξάνεται όσο πλησιάζαμε στο φινάλε της αναμέτρησης.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα τα <<καναρίνια>> έγιναν αισθητά πιο επιθετικογενείς την επανεμφάνιση του Βελλίδη έπειτα από δύο μήνες αποχής να κρίνεται θετικότατη.
 
 

Οι πλάγιες μετατοπίσεις του Σαββαϊδη, καθώς και του εξαιρετικού σήμερα Τούλιου δημιούργησαν πολλά ρήγματα από τα άκρα με τη σπουδαιότερη φάση της αναμέτρησης να σημειώνεται στο 85ο λεπτό.

Σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις ο Αλεξανδρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και με ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι στο 84’.
 
 

 
Ο Παπαδόπουλος έστησε τη μπάλα στα έντεκα βήματα πήρε φόρα και πλάσαρε στη γωνία, όμως ο νεαρός γκολκίπερ απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα, ενώ ο Βελλίδης που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.


 


Ποιος όμως μπορεί να κατηγορήσει τον αρχηγό, όταν τρεις μέρες πριν ανέλαβε την εκτέλεση δύο πολύ κρίσιμων πέναλτι και ευστοχώντας δις όταν η μπάλα έκαιγε, χάρισε στην ομάδα μας τρεις βαθμούς, χωρίς τους οποίους θα είχε σήμερα υποβιβαστεί;

Αυτή είναι άλλωστε η άγρια ομορφιά του βασιλιά των σπορ που μετά από ένα μαραθώνιο 29 αγωνιστικών θα κρίνει τους κόπους μιας χρονιάς στο προσεχές 90λεπτό.
 
 
 
Ακόμη λοιπόν και έτσι η Καστοριά διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον αντίπαλό της και όντας πάνω από τη γραμμή σωτηρίας εξακολουθεί να κρατά τη τύχη στα χέρια της!

Δε χωρά αμφιβολία πως υπάρχει πικρία για το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ξεκάθαρα στοιχειώνει την εξαιρετική προσπάθεια που συντελέστηκε γεννώντας στους <<ερυθροκίτρινους>> το αίσθημα της αδικίας, που φάνταζαν απαρηγόρητοι μετά τη λήξη του ματς.
 

 


Είναι γεγονός ωστόσο πως το ιστορικό σωματείο παραμένει σε θέσης ισχύος και το γενικό εν τέλει συμπέρασμα είναι πως με νίκη την ερχόμενη Τετάρτη στο Κορδελιό απέναντι στον υποβιβασμένο Οδυσσέα, ανανεώνει το εισιτήριο του για τη Τρίτη Εθνική κατηγορία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει η Δόξα Πενταλόφου να αυτοκτονήσει και να μη κερδίσει υποδεχόμενη εντός έδρας τον ουραγό Όλυμπο Κέρκυρας. Και αυτό γιατί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία των δύο συλλόγων, οι Θεσσαλονικείς υπερτερούν έχοντας επικρατήσει με 3-0 στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου.
 
 
 
ΥΓ: Πραγματικά ασύλληπτο και πιθανόν πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μια ομάδα να έχει μαζέψει 48 βαθμούς και να μην έχει -ακόμη- εξασφαλίσει τη παραμονή της!
 
 
ΥΓ1: Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι από σήμερα πιο φτωχό, καθώς το σημερινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Μίλτου Σαπάνη που ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, βάζοντας τέλος σε μια αξιοζήλευτη καριέρα γεμάτη τίτλους και μοναδικές διακρίσεις. Ένας τεράστιος, άξιος σεβασμού ποδοσφαιριστής που κόσμησε με τη παρουσία του τόσο τα ελληνικά όσο και τα ευρωπαϊκά γήπεδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου