Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών



Με την αγωνιστική περίοδο να έχει ολοκληρωθεί και έχοντας παρακολουθήσει φυσικά όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας, είμαστε σε θέση να βγάλουμε ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το έμψυχο δυναμικό.
Σας τα παρουσιάζουμε λοιπόν ευθύς αμέσως, έτσι όπως οι ίδιοι παίκτες επέλεξαν να συστηθούν στο φίλαθλο κοινό…





Νικόλαος Μουρζίδης: Και μόνο το γεγονός ότι ξεκίνησε τη σεζόν ως 4ος τερματοφύλακας και εν συνεχεία μονιμοποιήθηκε κάτω από τα γκολπόστ, φανερώνουν τη δίψα και τη θέλησή του νεαρού άσσου που οδεύει αισίως για τη 4η διαδοχική χρονιά του στους <<γουναράδες>>!

Με σωτήριες επεμβάσεις το <<cheetax>> αποδείχθηκε φύλακας άγγελος, αλλά είναι γεγονός πως δεν απέφυγε ολέθριες γκάφες που στοίχισαν βαθμούς, (κυρίως με ΠΑΣ Πρέβεζας και Εθνικό Φιλιππιάδας) με συνέπεια να χάσει εκ νέου τη φανέλα βασικού που είχε πάρει σπίτι του στο πρώτο γύρο.




Χρήστος Σαραφιανός: Φωνάζοντας παρών στα κρίσιμα σημεία, απέδειξε πως μπορεί να σταθεί και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων. 

Ο 22χρονος πορτιέρο έχει τα φόντα να συνεχίσει σε πιο υψηλό επίπεδο, εφόσον βελτιώσει ορισμένες αδυναμίες, καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ενέπνεε τη σιγουριά που χρειάζεται να έχει η κάθε άμυνα.




Στέργιος Μπαϊρακτάρης: Δουλεύοντας σκληρά μέσα στο γήπεδο, έκανε υπομονή και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, τη τράβηξε από τα μαλλιά! Από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις της φετινής σεζόν απέδειξε πως η σκληρή προπόνηση σε συνδυασμό με το πάθος ανταμείβονται από τη στρογγυλή θεά και υπερνικούν κάθε εμπόδιο.

Με καίριες τοποθετήσεις είχε πολύ σταθερή παρουσία, όντας παράλληλα εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, όπου εκμεταλλευόμενος άριστα τα σωματικά του προσόντα σημείωσε δύο υπέροχα γκολ, δίνοντας σημαντικές βοήθειες και στο σκοράρισμα.



Ανδρέας Σουμέλας: Παρότι το γνωρίσαμε στο πρώτο μισό της σεζόν ως αριστερό μπακ, ο ανερχόμενος άσσος έδειξε με την επιστροφή του, πως μπορεί να σταθεί εξίσου καλά (πιθανόν και καλύτερα) ως στόπερ.

Εξαιρετικός τεχνίτης της μπάλας και πολύ δυναμικός στο ψηλό παιχνίδι <<έδεσε>> στο κέντρο της άμυνας με το Μπαϊρακτάρη, όπου έχοντας εξαιρετική συνεργασία συνέθεσαν ένα τρομερό αμυντικό δίδυμο που θα αποτελέσει το βασικό κορμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.



Αναστάσιος Τούλιος: Αξιοσημείωτη είναι η πρόοδος του νεαρού μπακ που εμφανίζονταν ολοένα και πιο βελτιωμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Αν και η αρχική εισήγηση του πρώτου προπονητή ήταν να παραχωρηθεί δανεικός, ο Τούλιος έβαλε το κεφάλι κάτω και πετώντας στις προπονήσεις, έδειξε πανέτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση που είχε μπροστά του.

Ο 20χρονος ταχύτατος ακραίος αμυντικός απέδειξε στους απανταχού επικριτές τους πως μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο στο δεξί, όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας αποτελώντας ένα πολύτιμο και ακούραστο εργαλείο που δε πρέπει να λείπει από καμία σοβαρή ομάδα.




Χρήστος Χριστοφορίδης: Ο ταχύτατος μπακ επέλεξε να υπηρετήσει φέτος τη παρτίδα, γεγονός που είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του. 

Όπως ήταν επόμενο έχασε προπονήσεις, μένοντας παράλληλα πίσω σε φυσική κατάσταση, με συνέπεια να μη βρίσκεται συχνά στη βασική ενδεκάδα.

Προς έκπληξη όλων ωστόσο, κάλυψε το χαμένο έδαφος και ανεβάζοντας στροφές πριν τη λήξη της σεζόν έδειξε πως μπορεί να προσφέρει όποτε του ζητηθεί, αποτελώντας ρεζέρβα πολυτελείας για την αρμάδα του Ανδρέα Λέτσιου.




Θεόδωρος Τσόπρας: Τρομερή σεζόν για τον ανερχόμενο αριστερό μπακ που όργωνε τις πλευρές του γηπέδου δουλεύοντας ακατάπαυστα και βελτιώνοντας συνεχώς τις αγωνιστικές αδυναμίες του.

Παρά το γεγονός πως προήλθε από το τοπικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Δόξα Κορησού, στάθηκε επάξια στο ανταγωνιστικότατο φετινό επίπεδο αφήνοντας υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον…



Δημήτρης Σαββαϊδης: Ο κορυφαίος κατά γενική ομολογία παίκτης των <<ερυθροκίτρινων>> έχοντας σταθερή απόδοση και όντας μονίμως εκ των διακριθέντων σε κάθε σχεδόν αναμέτρηση, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Με φανταστικές κούρσες και ανεπανάληπτες επιταχύνσεις ο 21χρονος άσσος έχοντας ήδη εμπειρία στη κατηγορία από τη παλιά Γ'Εθνική με τα χρώματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, καθώς επίσης και της ΠΑΕ Καστοριάς, αποτέλεσε το φόβο και το τρόμο στις αντίπαλες άμυνες, περνώντας από τα δεξιά ότι ώρα ήθελε και προσφέροντας έτοιμες ασίστ (πάρε-βάλε) στους συμπαίκτες του.

Άξιο αναφοράς της αγωνιστικής προσήλωσης του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, είναι πως δεν απουσίασε από κανένα παιχνίδι της φετινής περιόδου, όντας έτσι ο ρέκορνταμ συμμετοχών, καταγράφοντας το απόλυτο των 30 εμφανίσεων με τα <<ερυθροκίτρινα>>.



Κόστα Ποπζαφίροφ: Μηχανάκι στο χώρο του κέντρου, που θα μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα αν δε βασανιζόταν τόσο συχνά από πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Ο Σκοπιανός μέσος, έκοβε, έδινε και μοίραζε τη μπάλα όντας ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής. 

Εξαιρετικός πρώτος γύρος, που δεν είχε ωστόσο την ανάλογη συνέχεια και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όταν πια το όχημα έμεινε από καύσιμα…



Γιώργος Κεφάλας: Καθαρόαιμο σύγχρονο 6αρι, αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι στη φετινή προσπάθεια των ‘’γουναράδων’’, εκπλήσσοντας ευχάριστα ακόμη και το πιο απαισιόδοξο οπαδό της ομάδας.

Δικαίωσε πλήρως το Πασχάλη Δημητρίου που επέμενε στην απόκτησή του καθώς με το καλημέρα πήρε τη φανέλα σπίτι του. Έλειψε μόλις από δύο παιχνίδια και καταγράφοντας 28 συμμετοχές, αποτέλεσε το πρότυπο αθλητή, έχοντας σταθερά αυξανόμενη απόδοση, τρέχοντας ακατάπαυστα πολλές δεκάδες χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα.

Μόνο τυχαίο εξάλλου δεν είναι το γεγονός, πως η απόδοσή του αποτέλεσε βαρόμετρο όλης της υπόλοιπης ομάδας, είτε αυτή κυμάνθηκε σε υψηλά είτε σε μέτρια επίπεδα.



Γιάννης Πατσιόπουλος: Πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο 17χρονος εξτρέμ από το Νεστόριο, έφτασε με πολλές προσδοκίες στην ομάδα, χωρίς όμως να πείσει, αδικώντας ουσιαστικά τον εαυτό και τις προσπάθειές του.

Αγωνίστηκε σε ένα μόλις ματς (εκείνο στην Ηγουμενίτσα απέναντι στο Θεσπρωτό) και παρότι έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια, καθώς επίσης και την όρεξη, ώστε δουλέψει σωστά προκειμένου να βελτιώσει τα προσόντα του.



Δημήτρης Λαζαρίδης: Να ταν τα νιάτα δύο φορές! Έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια ο Λαζαρίδης επέστρεψε στην ομάδα όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, αποτελώντας ουσιαστικά τη μοναδική χειμερινή μεταγραφή ένεκα της ανυπαρξίας του Πατσιόπουλου.

Στα 33 του πλέον χρόνια ο πολύπειρος μέσος έδωσε πολύτιμες βοήθειες στη μεσαία γραμμή, όπου το άκρως νεανικό αυτό και ταλαντούχο σύνολο χρειάζονταν έναν ενορχηστρωτή.




Πέτρος Τερέζιου: Πολύ σημαντική και αθόρυβη δουλειά από τον 22χρονο μέσο που έδωσε πολλές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Παρά τον υψηλό ανταγωνισμό και την έλλειψη παραστάσεων, πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις κάτι που αναγνωρίστηκε δεόντως από τη τεχνική ηγεσία.

Η ατυχία του χτύπησε τη πόρτα, καθώς ο μοναδικός φετινός τραυματισμός του ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο, όταν είχε βρει τα πάνω του. Το απέδειξε ωστόσο έμπρακτα καθόλη τη διάρκεια της σεζόν πως αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ και είναι σίγουρο πως αν την επόμενη σεζόν του δοθεί η ευκαιρία, δε θα την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη!




Κυριακός Σολομωνίδης: Ξεδίπλωσε το πληθωρικό ταλέντο του και οι τρίπλες του θα μείνουν αξέχαστες στους οπαδούς της Καστοριάς που ακόμη μνημονεύουν το όνομά του.

Εξαιρετικά αλλά όμως και ακαλλιέργητα φυσικά προσόντα που χρειάζονται δουλειά, ώστε να τον ανεβάσουν επίπεδο από ένα τρομερά ανερχόμενο ποδοσφαιριστή που έχει όλα τα φόντα για μια λαμπρή καριέρα…



Γιώργος Μαντζάνας: Η φλόγα και η ταχύτητά του δημιούργησε ρήγματα στις κατά μέτωπο αντεπιθέσεις και είναι χαρακτηριστικό πως όταν το Δεκέμβριο είχε αρχικά αποχωρήσει, το κενό του ήταν κάτι παραπάνω από ορατό.

Θύμισε το παλιό καλό Μαντζάνα με ανείπωτης ομορφιάς γκολ, όπως την οβίδα απέναντι στη Κοζάνη, τα σπριντ από τα δεξιά και το μπουκαδόρο εξτρέμ που εισβάλλει στη περιοχή και τη κατάλληλη στιγμή σπάει ιδανικά τη μπάλα στους επιθετικούς.



Θέμης Βελλίδης: Εγγύηση για τη γραμμή κρούσης ο πολύπειρος φορ επέστρεψε με την επιστροφή του συλλόγου στη Τρίτη Εθνική και βοηθώντας τα μέγιστα σε πολλά κομβικά σημεία.

Γρήγορος, αλτικός με σπιρτάδα από τα πλάγια, που ανάλογα με την εξέλιξη του ματς χρησιμοποιείται και στη κορυφή του ρόμβου. Πολλά τρεξίματα, έξι ασίστ, πέντε γκολ και μια γεμάτη σεζόν χωρίς τραυματισμούς, που άφησε υποσχέσεις για να συνεχιστεί και την επόμενη…



Δημήτρης Τσαμασλίδης: Ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τρία γκολ σε ισάριθμους αγώνες, (δύο εξ αυτών απέναντι στη Κέρκυρα, όπως απεικονίζεται στην ένθετη φώτο) αλλά η πρόωρη αποχώρησή του, συνέβαλλε μοιραία με την αγωνιστική του πτώση.

Έχασε ρυθμό, έμεινε απροπόνητος και ο Τσαμασλίδης που επέστρεψε στο φινάλε, δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο ίδιος. Αποτελεί ερωτηματικό για τη νέα σεζόν με τις απόψεις να διίστανται.



Ανδρόνικος Γεωργιάδης: Όταν το καλοκαίρι ο 15χρονος τότε φορ υπέγραφε στη Καστοριά, οι φιλοδοξίες που δημιουργήθηκαν ήταν τεράστιες. Ο πλουραλισμός όμως στην επιθετική πολυφωνία των <<γουναράδων>> το περιόρισε αισθητά, χωρίς έτσι να λάβει τις ευκαιρίες που δικαιούτο.

Όσες φορές πάντως του δόθηκαν, τις άρπαξε από τα μαλλιά, καθώς με την είσοδό του σε πολλά παιχνίδια επέδειξε σπουδαίο ποδοσφαιρικό θράσος, ανοίγοντας χώρους στη γραμμή κρούσης και τραβώντας πάνω του αντιπάλους, με κινήσεις υψηλής αξίας σέντερ φορ, πέρα για πέρα αξιομνημόνευτες για το νεαρό της ηλικίας του να αφήνουν παρακαταθήκη για ένα πολύ λαμπρό μέλλον…





Στάθης Αλεξανδρίδης: Μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες, ο Αλεξανδρίδης έκανε και φέτος τη δουλειά του στέλνοντας τη μπάλα στο πλεκτό, περισσότερες φορές από κάθε άλλο συμπαίκτη του, κερδίζοντας παράλληλα τέσσερα πέναλτι από τα οποία προήλθαν και άλλα τέρματα.

Σταθερός και ακλόνητος από τη κορυφή της επίθεσης, διαθέτει το εύκολο γκολ που χρειάζεται κάθε ομάδα, εγγυόντας ότι τη παρουσία του στη κορυφή είναι σαν να βάζεις τα λεφτά σου σε ελβετική τράπεζα.




Αλέξανδρος Παπαδόπουλος: Ευεργετική αποδείχθηκε για τη Καστοριά, η επιστροφή του Αλέκου Παπαδόπουλο, καθώς τα πέντε τέρματα που σημείωσε στο δεύτερο φετινό πέρασμά του, ήταν αναμφίβολα καθοριστικά στην υπόθεση: σωτηρία.

Ηγετική φυσιογνωμία εντός και εκτός αποδυτηρίων, ο <<Παπ>> παρέσυρε τους συμπαίκτες του με την αγωνιστική του άνοδο και φωνάζοντας παρών σε όλα τα κρίσιμα σημεία ήταν εκείνος που πήρε τη μπάλα όταν εκείνη έκαιγε!




Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής μεταβατικής σεζόν, με την εξασφάλιση του ιστορικού μα συνάμα και νεοφώτιστου –ερχόμενου από το τοπικό- σωματείου στη Τρίτη Εθνική, που με ανάδειξη νέων παικτών, εξέλιξη των ακαδημιών και άριστη διοικητική οργάνωση σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει πως τα καλύτερα τώρα ξεκινούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου