Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Εξ-οικονόμησε βαθμό!

 

 
Όταν δε μπορείς να κερδίσεις ένα ματς είναι προτιμότερο να μη το χάνεις. Έτσι και σήμερα οι <<γουναράδες>> που έμειναν άσφαιροι για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, πρόσθεσαν στη συγκομιδή τους ένα πολύτιμο πόντο, παίρνοντας ουσιαστικά το μάξιμουμ των βαθμών που δικαιούνταν, από τη στιγμή που δε μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό.

Απέναντι σε μια πολύ οργανωμένη και αισθητά ποιοτική ομάδα, τα <<καναρίνια>> θα μπορούσαν να κερδίσουν αλλά και να χάσουν το <<χωρίς γυρισμό>> αυτό ματς, με το τελικό σκορ να αποδίδει στους δύο μονομάχους ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

Ο Ανδρέας Λέτσιος παράταξε την ενδεκάδα με μια μόλις αλλαγή συγκριτικά με το προηγούμενο ματς απέναντι στη Λάρισα, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα το φορμαρισμένο Μαντζάνα στη θέση του Γανόλη.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της συνάντησης οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ με τη πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 18’ όταν το σουτ του Χάμου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σαραφιανού.

Η απάντηση της Καστοριάς ήρθε μετά από κόρνερ του Δημήτρη Παπαδόπουλου να βρίσκει το Κεφάλα, η κεφαλιά του οποίου πέρασε παράλληλα από την εστία, χωρίς να βρεθεί κάποιο πόδι για να τη στείλει στα δίχτυα.

Λίγο αργότερα η ατομική ενέργεια του διακριθέντα -και σήμερα- Δημήτρη Σαββαϊδη δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη, ενώ το καλοζυγισμένο, φαλτσαριστό, μακρινό φάουλ του Λαζαρίδη πέρασε μόλις άουτ!
 
 

Σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, χωρίς τις μεγάλες φάσεις, οι οποίες όμως ξεχώρισαν στην επανάληψη, από ένα <<γεμάτο>> ματς που είχε κυριολεκτικά τα πάντα, εκτός από την ουσία του γκολ!

Τόσο η Καστοριά, όσο και ο ιδιαίτερα μαχητικός Οικονόμος, έγιναν πιο απειλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας αμφότεροι αποφασιστικά απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Η κεφαλιά του Χάμου στο 47’ αποκρούστηκε από τους αμυνόμενους, ενώ η οβίδα που εξαπέλυσε ο Κουλτσιάκης πέρασε πάνω από την εστία του Σαραφιανού, που παρακολουθούσε ‘’άγαλμα’’ τη πορεία της μπάλας να καταλήγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως άγγιξαν το γκολ και στο 73’ με το Γκουτρουμπή να εισβάλλει στη μεγάλη περιοχή και να πλασάρει άστοχα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση!

 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 76’ ο ίδιος παίκτης ανακόπηκε εντυπωσιακά από τον στυλοβάτη της οπισθοφυλακής Μπαϊρακτάρη, που μαζί με τον ανεβασμένο Σουμέλα και το σταθερό στις τοποθετήσεις του Τσόπρα, ήταν η κύρια αιτία που διαφυλάχθηκε πίσω το μηδέν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ροντέο με τη πίεση να αυξάνεται κατακόρυφα και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, αρνούμενη ωστόσο πεισματικά να καταλήξει στα δίχτυα!

Με τη συμπλήρωση ογδόντα λεπτών, ο νεοεισελθόντας Παναγιώτου έβγαλε έξοχη ασίστ, στον επερχόμενο Γκουτρουμπή, που είδε το εξωτερικό πλασέ στη κίνηση να σταματά στο δοκάρι!

Στην εξέλιξη της φάσης η Καστοριά έφυγε στην αντεπίθεση με τον Αλεξανδρίδη να ανατρέπεται από το Κόλιο, που ως τελευταίος παίκτης αντίκρισε ορθώς τη κόκκινη κάρτα.

Το φάουλ –ακριβώς πάνω στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής- εκτελέστηκε με κομπίνα, αλλά δυστυχώς η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων.

Ο αρχηγός σήμερα Αλέκος Παπαδόπουλος έστρωσε στο Δημήτρη Παπαδόπουλο, αλλά το πανέξυπνο συρτό σουτ του τελευταίου, έγλειψε την αριστερή δοκό του Γούπου.

Στη συνέχεια με το χρόνο να κυλά αντίστροφα και το άγχος να περιβάλλει ολοένα και περισσότερους τους ‘’ερυθροκίτρινους’’ οι όποιες επιθετικές φιλοδοξίες προήλθαν με μακρινά γεμίσματα, που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους Θεσσαλούς.
 
 

Αντιθέτως μάλιστα ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να φύγουν με το ‘’διπλό’’ όταν στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Κωστούλας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και βγαίνοντας φάτσα με το γκολ, δε κατόρθωσε ούτε αυτή τη φορά να βρει τον επιθυμητό στόχο.

Άριστη η διαιτησία του Γρατσάνη από τα Τρίκαλα, όπως επίσης και των βοηθών του Τζανή και Κωτούλα, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ως εκ τούτου το σφύριγμα της λήξης, σκόρπισε ανάμικτα συναισθήματα για το ιστορικό σωματείο, που αφότου απέφυγε το έμφραγμα στις καθυστερήσεις, πρόσθεσε στην οικονομία του πρωταθλήματος ένα (υπερ)πολύτιμο βαθμό, που ενδεχομένως στο φινάλε να αποδειχθεί χρυσός…
 
 

 
ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ανδρέας Λέτσιος): Σαραφιανός, Σαβαϊδης, Τσόφρας, Σουμελάς, Μπαϊρακτάρης, Κεφαλάς, Λαζαρίδης (79’ Ποπζαφίροφ), Σολωμονίδης (51’ Αλεξανδρίδης), Παπαδόπουλος Δ., Παπαδόπουλος Α., Μαντζάνας (61’ Γανώλης)

Οικονόμος Τσαριτσάνης( Κώστας Κατσάρας): Γούπος, Σκλάβος, Πρικάκης, Κολιός, Κουμπουύρας, Κουρδής, Καραγκούνης (70’ Κουλτσιάκης), Μπαμπάλης (83’ Παναγιώτου), Κωστούλας, Ματούλας (46’ Γκουντρουμπής), Χάμος.

 

ΥΓ: Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Οικονόμου που -κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία των αδιάφορων βαθμολογικά συλλόγων- χτυπά όλα τα ματς και τερματίζει πανάξια στη δεύτερη θέση, όντας μετά τη Λάρισα, η καλύτερη ομάδα στον όμιλο, αποτελώντας πρότυπο για κάθε επαρχιακό σωματείο.
 
ΥΓ1: Στο δυσκολότερο από τα τέσσερα εναπομείναντα ματς η ομάδα μας μπορεί να μη κέρδισε, ωστόσο δεν έχασε. Με δύο νίκες στα επόμενους τρεις αγώνες (εκτός έδρας με Κοζάνη και Οδυσσέα Κορδελιού, αλλά και εντός με τη Δόξα Πενταλόφου) παραμένει σίγουρα στη κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου