Σάββατο 10 Μαΐου 2014

PRE GAME ΚΟΖΑΝΗ vs ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 
 

Το μεγάλο ντέρμπι της ΒορειοΔυτικής Μακεδονίας ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα και συγκεντρώνοντας αναμφίβολα τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων αναμένεται με περίσσιο ενδιαφέρον από το φίλαθλο κοινό.
Διαιτητής της συνάντησης -που Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα ξεκίνησε αύριο στις 17:00- ορίστηκε ο αξιολογημένος ρέφερι Δημήτρης Φωτιάδης με βοηθούς τους Ζιγκερίδη και Σάββα από το σύνδεσμο Σερρών.
Το κίνητρο στην αναμέτρηση μπορεί να είναι μονόπλευρο, αλλά πάντοτε ένα τόσο ξεχωριστό ματς κρύβει τόσο πολλές ιδιαιτερότητες.
Ας δούμε λοιπόν πως είναι το κλίμα και τι ρεπορτάζ υπάρχει στα δύο στρατόπεδα πριν την αυριανή κρίσιμη μεγάλη μάχη!
 
Η σκιαγράφηση του αντιπάλου
Από πλευράς γηπεδούχων μεγάλος απών θα είναι ο αρχηγός της ομάδας, Στράτος Καραμπατζάκης, αφού ο έμπειρος αμυντικός αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς κόντρα στο Κορδελιό, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του μαέστρου στο χώρο της μεσαίας γραμμής Γιάννη Προβίδα, καθώς ακόμη και του δεινού εκτελεστή Νίκου Πιπίνικα.
Στον αντίποδα, πάντοτε για τους <<ερυθρόλευκους>> επιστρέφει από τραυματισμό ο Ηλίας Τσικόπουλος, που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει και στη βασική ενδεκάδα, η οποία ωστόσο αποτελεί αίνιγμα για τους Κοζανίτες εξαιτίας των πολλών αλχημειών που εμφανίζονται στα τελευταία ματς.
Γεγονός είναι πως το τελευταίο δίμηνο, η πίεση αποτελεί άγνωστη λέξη για το συγκρότημα του Βασίλη Παπαδόπουλου, που στοχεύει σε πλήρη ανάκαμψη μετά από μια «κοιλιά» τεσσάρων αγώνων, προκειμένου να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη φετινή περιπετειώδη σεζόν.

Η γρήγορη κατ' ουσίαν σωτηρία, καθώς και η αδυναμία για κάτι περισσότερο (παρότι πριν το εντός έδρας ματς με τη Λάρισα υπήρχαν προσωρινές βλέψεις για κάτι παραπάνω) έφεραν στη Κοζάνη έντονα σημάδια χαλάρωσης που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον όλοι ανεξαιρέτως οι αντιπάλοι της!


 
Η συγκομιδή άλλωστε ενός βαθμού στα τέσσερα τελευταία ματς δεν ικανοποιεί κανέναν στους ''ερυθρόλευκους'' που μαθηματικά θέλουν ακόμα τρεις βαθμούς, στα τρία τελευταία παιχνίδια, για να σωθούν και τυπικά.
Ξέχωρα από το προσεχές ματς όπου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί την Κυριακή τη «γειτόνισσα» Καστοριά, στη συνέχεια αντιμετωπίζει στην Κέρκυρα τον υποβιβασμένο Όλυμπο και στο φινάλε υποδέχεται τον εξίσου βαθμολογικά αδιάφορο Εθνικό Φιλιππιάδας.
Επί της ουσίας οι επόμενες αναμετρήσεις έχουν για αυτούς διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς αυτό που περιμένουν άπαντες είναι πράξειςαπό τη διοίκηση του Αγάπιου Γαβριηλίδη, που προσεχώς θέτει επί τάπητος το σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
 
Χωρίς επιστροφή για τη Καστοριά!
 
Περνώντας στην ομάδα μας, το εν λόγω ματς είναι χωρίς αύριο. Οι τρεις βαθμοί αποτελούν μονόδρομο στη προσπάθεια για παραμονή του ιστορικού σωματείου που θα παίξει στο προσεχή 90λεπτο τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς!
Με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής, τα περιθώρια έχουν στενέψει αισθητά, ωστόσο στα <<καναρίνια>> επικρατεί συσπείρωση και διάχυτη αισιοδοξία πως η ομάδα θα τα καταφέρει, αρχής γενομένης από αύριο!
 
Είναι ευρέως γνωστό εξάλλου πως οι παλαί ποτέ Κυπελλούχοι Ελλάδος χρειάζονται δύο νίκες στα τρία εναπομείναντα ματς προκειμένου να ανανεώσουν το εισιτήριο τους για τη Τρίτη Εθνική κατηγορία και τη νέα σεζόν.
Το κλίμα στις τάξεις του συλλόγου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με την αποφασιστικότητα να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και ο Ανδρέας Λέτσιος, ανήμερα των 40ων γενεθλίων του, περιμένει από τους παίκτες να του χαρίζουν τη νίκη, που θα είναι για αυτόν το καλύτερο δώρο!


Ο Βολιώτης τεχνικός κατέστρωσε τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στο τιμωρημένο Κεφάλα (θα απουσιάσει για πρώτη φορά απο την αρχή της σεζόν!) καθώς επίσης και το τραυματία Τερέζιου, σε δύο πολύ μεγάλες αναμφίβολα απώλειες γύρω από τον άξονα.
Η αποστολή των <<ερυθροκίτρινων>> θα γευματίσει σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής και λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 14:00 θα αναχωρήσει οδικώς για τη Κοζάνη, έχοντας τη συμπαράσταση πολυάριθμων οπαδών της που θα μεταβούν μεμονωμένα στο Δημοτικό Στάδιο. ΥΓ: Οι φωτογραφίες δια χειρός Γρηγορή Καλλιμάνη, είναι από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο ΔΑΚ, που βρήκε ισόπαλες τις δύο ομάδες με σκορ 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου