Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Απολογισμός και ανασκόπηση του 2ου ομίλου



Με το πρωτάθλημα να έχει πλέον ολοκληρωθεί ο επίσημος ιστότοπος του συλλόγου κάνει τον απολογισμό της σεζόν, χωρίζοντας τις ομάδες σε τρεις υποκατηγορίες με βάση όλα όσα είδαμε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νταμπλούχο της κατηγορίας, τους συλλόγους που υποβιβάστηκαν, αλλά και εκείνους που παρέμειναν στη κατηγορία και θα τα ανταμώσουν ξανά την επόμενη αγωνιστική περίοδο!


Πανάξια πρωταθλήτρια η ΑΕΛ



Μακράν η καλύτερη, η πιο θεαματική, ουσιαστική, σοβαρή και οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα ομάδα του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, απολύτως δίκαια παίρνει εύκολα και πανάξια τον τίτλο αφήνοντας έτη φωτός πίσω της τους υπόλοιπους διώκτες να βλέπουν την πλάτη της από την αρχή έως το τέλος της σεζόν.

Η βαριά φανέλα, η ένδοξη ιστορία, καθώς επίσης ο θαυμάσιος και ψυχωμένος λαός της (που δε καταλαβαίνει από έδρες και την ακολουθεί παντού) καθώς ακόμη και το υπέροχο αυτό στολίδι-γήπεδο της συνθέτουν όλα τα εχέγγυα ώστε η ΑΕΛ να πρωταγωνιστήσει και στα δρώμενα της δεύτερης Εθνικής.

Ανεξάρτητα άλλωστε οπαδικών και χρωματικών προτιμήσεων είναι ευχής έργων κάθε υγιή οπαδού να βλέπει τόσο ιστορικές και λαοφιλείς ομάδες στις υψηλότερες κατηγορίες, κάτι που έχει εξάλλου ανάγκη και το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο!


Σώθηκαν δίκαια και συνεχίζουν


Ένα επίπεδο κάτω από την ΑΕΛ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες έπαιξαν στην ουσία το δικό τους μίνι πρωτάθλημα με νικητή τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Η έτερη ομάδα της Θεσσαλίας αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, που υπό προϋποθέσεις μπορούσε να αποδειχθεί προνομιούχα.

Αυτό εν τέλει δε συνέβη με συνέπεια οι <<τριφυλλοφόροι>> απλώς να παραμείνουν στη κατηγορία, όπως συνέβη με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, το Καμπανιακό και τη Κοζάνη που καθάρισαν από νωρίς με την υπόθεση σωτηρία.

Πιο αγχώδης ήταν τα πράγματα για Θεσπρωτό και Πυρσό Γρεβενών που πραγματοποιώντας πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο, καπάρωσαν μαζί με τη Καστοριά τα τρια τελευταία εισιτήρια, ανανεώνοντας έτσι τη παρουσίας τους στη Τρίτη Εθνική.


Ταβάνι η Τρίτη Εθνική



Για πολλές ομάδες του ομίλου η φετινή ήταν η παρθενική τους συμμετοχή στη νεοσύστατη Τρίτη Εθνική κατηγορία. Όπως λοιπόν ανέβηκαν πέρσι έτσι φέτος υποβιβάστηκαν, εξέλιξη μάλλον φυσιολογική από τη στιγμή που οι περισσότερες έπιασαν ταβάνι.

Για του λόγου το αληθές: Όλυμπος Κέρκυρας, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Α.Ο Κάστωρ και Δόξα Πενταλόφου μετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε εθνικές κατηγορίες, γνωρίζοντας τη σκληρή πλευρά του αθλητισμού με τον άμεσο υποβιβασμό τους στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο πολύ ισχυρός ανταγωνισμός και τα αφόρητα για ερασιτεχνικούς συλλόγους εξοδολόγια, σε συνδυασμό με το μέγιστο αριθμό ομάδων που μπορούσαν να πέσουν κατηγορία, αποδείχθηκε ανίκητος για το στόχο της σωτηρίας που είχαν θέσει εξαρχής.

Μαστιζόμενοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους από οικονομικά προβλήματα έχασαν εξαρχής το τρένο της παραμονής και (με μοναδική εξαίρεση τη Δόξα) πέταξαν λευκή πετσέτα από το καλημέρα του δεύτερου γύρου.

Την ίδια μοίρα εξάλλου ακολούθησαν και αισθητά πιο έμπειρα σωματεία με πολυετής πορεία στη Football League 2, όπως η Δόξα Κρανούλας και ο Οδυσσέας Κορδελιού που ρίχνοντας αισθητά το μπάτζετ τους συγκριτικά με τη περασμένη σεζόν, ήπιαν στο φινάλε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου