Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Καστοριάς



Παρότι η προκήρυξη της ΕΠΟ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί και τα σενάρια που παίζουν είναι ακόμη πάρα πολλά, εμείς επιχειρήσαμε να δούμε με μια πρώτη ματιά τους υποψήφιους αντιπάλους της Καστοριάς την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μια σεζόν που ξημερώνει με τεράστιες φιλοδοξίες και πολύ μεγάλα όνειρα για την ομάδα μας που φτάνουν μέχρι τη κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Football League.

Αναλύοντας τα δεδομένα από την αρχή, αξίζει να αναφέρουμε πως από τους φετινούς υπάρχοντες έξι ομίλους της Τρίτης Εθνικής, μόνο οι τρεις πρώτοι εξ αυτών πρέπει να μας απασχολούν, με βάση πάντοτε τα γεωγραφικά κριτήρια που θα ισχύσουν στο διαχωρισμό των ομίλων.

Ως εκ τούτου από το πρώτο όμιλο υπάρχει ο Εβρός Σουφλίου, ο Ορφέας Ελευθερούπολης, Εθνικός Νέου Αγιονερίου, ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, ο Άρης Ακροποτάμος και φυσικά ο πάντοτε υπολογίσιμος Πανσερραϊκός.

Στο δεύτερο τώρα όμιλο όπου μετείχαν και οι <<γουναράδες>> παρέμειναν εκτός της Καστοριάς, ο Πυρσός Γρεβενών, ο Θεσπρωτός, ο Καμπανιακός, ο Εθνικός Φιλιππιάδας, η Κοζάνη και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

Τέλος στο τρίτο όμιλο το εισιτήριο τους στη κατηγορία ανανέωσαν ο Δωτιέας Αγίας, ο Ρήγας Φεραίος, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, η Ένωση Αποστόλου Παύλου, τα Λευκάδια και η Κύμη.

Μη ξεχνάμε όμως και τα νεοφώτιστα σωματεία που προβιβάστηκαν από τα τοπικά πρωταθλήματα και ενδεχομένως η μοίρα επιλέξει να διασταυρώσουν τα ξίφη μας.

Πρόκειται εξάλλου για ορισμένα ιστορικά σωματεία όπως η Αναγέννηση Άρτας, ο Θερμαϊκός Θέρμης (από τη Θεσσαλονίκη) ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (από τον Έβρο) αλλά και νέους φιλόδοξους συλλόγους όπως ο Απόλλωνας Αρναίας (από τη Χαλκιδική) η Θύελλα Φιλώτα (από τη Φλώρινα) καθώς επίσης και ο Α.Ο Φλαμουλίων (από τα Τρίκαλα).

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από το Βόρειο όμιλο της Δεύτερης Εθνικής και είναι εξαιρετικό πιθανό να τεθούν αντίπαλες με τα <<καναρίνια>>.

Ο λόγος για τη Καβάλα, την Αναγγένηση Γιαννιτσών και τον Βατανιακό με τον οποίο ενδεχόμενη σύγκρουση ξυπνά μνήμες από τη προ τριετίας αναμέτρηση των δύο ομάδων, που έκρινε την άνοδο στη Τρίτη τότε επαγγελματική κατηγορία.

Κλείνοντας δε θα πρέπει να αποκλείσουμε σε καμία περίπτωση το όνομα του Άρη, (που δεδομένων των συνθηκών είναι μια κατηγορία μόνος του) καθώς τα οικονομικά προβλήματα του ιστορικού συλλόγου της συμπρωτεύουσας καταστούν μονόδρομο τη Τρίτη Εθνική ως έσχατη λύση στην οικονομική αιμορραγία των κιτρίνων.

Σύντομα θα είμαστε μαζί σας με νεότερες και πιο ουσιαστικές εξελίξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου