Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Έλειψε μόνο το γκολ



Σε ένα ματς όπου είχε τα πάντα εκτός από γκολ, η Καστοριά δε κατόρθωσε να μετουσιώσει τη φλύαρη υπεροχή της και εν τέλει συμβιβάστηκε με τον ένα βαθμό, κολλώντας στο μηδέν απέναντι στον αξιόμαχο Εθνικό Αγιονερίου.





Η λευκή ισοπαλία απονέμει κατά ένα βαθμό δικαιοσύνη, από τη στιγμή που το νεανικό συγκρότημα του Πασχάλη Δημητρίου είχε πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά υστερούσε στη τελική προσπάθεια, κόντρα σε μια πολύ ποιοτική και έμπειρη ομάδα που δε κατόρθωσε ωστόσο να την απειλήσει.



Ο σύλλογος του Κιλκίς άλλωστε απείλησε μόνο από στημένες φάσεις, με εξαίρεση τη φάση του 94ου λεπτού, όπου άγγιξε το γκολ με το Μπακαρόπουλο να σουτάρει εξ επαφής και το Σπανό με όσκαρ αυτοθυσίας να αποκρούει σωτήρια πάνω στη γραμμή!



Παρουσία 700 και πλέον θεατών που αναβίωσαν εικόνες από παλαιότερη δεκαετία οι <<γουναράδες>> μπήκαν πολύ δυνατά και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ στη πρώτη καλή στιγμή του ματς, όταν μετά από έξοχη ατομική ενέργεια του Σαββαϊδη η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Καλογεράκη.


Από την άλλη πλευρά η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 23’ με το απευθείας φάουλ του Στεφανίδη να φεύγει ελάχιστα άουτ πάνω από τα γκολπόστ του Κοκκινίδη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για να ξαναζωντανέψει στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν μετά από τρομερή ασίστ του Μηλιάτη, ο νεαρός μέσος έβγαλε τον επερχόμενο Σαπανίδη στη πλάτη της αντίπαλης άμυνας και φάτσα με το γκολ, αλλά το σουτ του τελευταίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.



Στην επανάληψη το σκηνικό διαφοροποιήθηκε καθώς τα <<καναρίνια>> ανέκτησαν πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης και με την είσοδο των Μπορόζη και Γεωργιάδη προσέδωσαν ταχύτητα –που τόσο έλειψε- στη γραμμή κρούσης, ανεβάζοντας παράλληλα σταδιακά όλη την ομάδα!



Όσο περνούσε ο χρόνος η Καστοριά απώλεσε σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 62’ ο Γανόλης σούταρε άστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπορόζης δε μπόρεσε να ευστοχήσει από κοντά.



Στο 83’ ο Γανόλης προσπέρασε το προσωπικό του αντίπαλο και μπήκε εντυπωσιακά, αλλά τα χάλασε στη τελική ενέργεια, ενώ στο 87’ ο Γκεληνός πήρε τη μπουκιά το στόμα του επερχόμενου Σαββαϊδη που δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό.



Σε μια από τις πολλές επελάσεις του ο -σταθερός και με καλές τοποθετήσεις σήμερα- Σουμέλας έπιασε τη κεφαλιά από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, αλλά πέρασε πάνω από την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Καλογεράκη.



Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα λίγο έλειψε να επαληθευτεί ο νόμος του ποδοσφαίρου και να τιμωρήσει πολύ σκληρά την ομάδα που σπαταλά σωρεία ευκαιριών.



Ο Μπακαρόπουλος όμως δεν έγινε χρυσή τελική, καθώς με τη συμπλήρωση του εξτρά χρόνου των καθυστερήσεων έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με το Κοκκινίδη αρχικά και εν συνεχεία Σπανό να απομακρύνουν πάνω στη γραμμή με αυτοθυσία!



Εν τέλει το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους με τη λευκή ισοπαλία να γεννά ανάμικτα συναισθήματα στους δύο μονομάχους που στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο θεσμό του Κυπέλλου.

Μετά τη λήξη του αγώνα οι δύο προπονητές εξέφρασαν την άποψή τους πως θα μπορούσαν αμφότεροι να είχαν πάρει το ματς, αλλά η μπάλα δε τους έκανε το χατίρι.



Ο Πασχάλης Δημητρίου έκανε λόγο για απονομή δικαιοσύνης και παράλληλα πρόσθεσε πως έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση αλλά και τη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές του.


Καστοριά: Κοκκινίδης, Μπαϊρακτάρης, Σπανός, Σουμελάς, Αθανασιάδης, Μηλιάτης, Σαββαΐδης, Καλαϊτζίδης (73’ Γανώλης), Τσαμασλίδης (61’ Γεωργιάδης), Σαπανίδης, Ντάμζι (46’ Μπαρόζης)



Εθνικός Αγιονερίου: Καλογεράκης, Σακκάς (60’ Παπαδόπουλος), Γκέληνος, Μιλκούδης, Αποστολάς, Καρασίμος, Αλμπάνης, Όρφανός, Μάτσικας (77’ Χατζηστεφάνου), Στεφανίδης, Πεχλιβανίδης (77’ Μπακαρόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου