Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Και στο βάθος... Άρης!



Αμέσως μετά τη κλήρωση του πρωταθλήματος, διενεργήθηκε με τη σειρά της αυτή του Κυπέλλου, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους συλλόγους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων εξέφρασε τα παράπονά της για ένα θεσμό ανούσιο και ταυτόχρονα άκρως ζημιογόνο για όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία.

<<Το Κύπελλο αυτό δημιουργήθηκε πέρσι μόνο για το πάρει η ΑΕΚ!>> ήταν η άποψη που ασπάστηκαν οι περισσότεροι, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί εφέτος και πως αρνούνται κατηγορηματικά να μετάσχουν στο θέατρο του παραλόγου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως αρκετοί πρόεδροι επισήμαναν ότι τα κουκιά είναι μετρημένα και αν κριθεί ασύμφορο ένα μεγάλο ταξίδι, (κάτι που επηρεάζει άμεσα τη Καστοριά όπως θα δείτε παρακάτω) ενδεχομένως να μη κατέβουν να αγωνιστούν, με ότι αυτό συνεπάγεται.



Εν τέλει τρεις ήταν οι βασικές προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι:
Α) Δημιουργία ενιαίου Κυπέλλου με τις επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να υπάρχει σαφής –οικονομικώς κυρίως- κίνητρο.
Β) Τα σωματεία να αγωνιστούν στο Κύπελλο των Ενώσεων τους, ώστε να μην επιβαρυνθούν με άσκοπα έξοδα μετακίνησης, κάτι που συνέβαινε και στη παλιά μορφή της Δ’ Εθνικής.
Γ) Προαιρετική συμμετοχή στο Κύπελλο, λόγω μακρινών αποστάσεων και συνάμα οικονομικών δυσκολιών.

Στη συνέχεια τα πνεύματα κατευνάστηκαν και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νέστορας Στεφανίδης, προχώρησε στη καθιερωμένη κλήρωση. 
Η θεά τύχη χαμογέλασε διάπλατα στη Καστοριά, καθώς της επιφυλάσσει εντός –και όχι έκτος- έδρας ματς απέναντι σε ένα σύλλογο -που δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί μεγαθήριο- τον Έβρο Σουφλίου.



Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η εν λόγω άγνωστη στο ευρύ κοινό ομάδα, θα διανύσει περί τα 547,43 χιλιόμετρα για να αγωνιστεί σε ένα ματς που απουσιάζει κάθε είδους κίνητρο!

Παρηγοριά στον άρρωστο, πως ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίζει πιθανότατα τον Άρη -στο Κλεάνθης Βικελίδης- που αναμένεται να έχει εύκολο έργο στη Φλώρινα, απέναντι στη Θύελλα Φιλώτα.

Τα πρώτα παιχνίδια ορίστηκαν να διεξαχθούν τη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης η ομάδα μας θα φιλοξενηθεί (πέραν της πρεμιέρας) εκ νέου στο Χαριλάου, στις 26 του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου