Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σεφτέ στις νίκες με ολική ανατροπή




Νίκη πρόκριση για τη Καστοριά, που παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα αποδυτήρια βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στο ματς και εν συνεχεία να γυρίσει το παιχνίδι, κόντρα σε μια πολύ δουλεμένη, σκληροτράχηλη και αήττητη μέχρι σήμερα ομάδα.



Παρά το γεγονός πως τα <<καναρίνια>> αγωνίστηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση τους κέρδισαν εκτός από τη πρόκριση και τις εντυπώσεις, δείχνοντας κατά διαστήματα εξαιρετικά δείγματα γραφής και αφήνοντας έτσι υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια, στη δύσβατη αυτή αναδρομή που καλούνται να διαβούν.



Με τέσσερις παίκτες να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με τα ‘’ερυθροκίτρινα’’ και τον κόσμο από την εξέδρα να στέλνει ηχηρό μήνυμα παρουσίας, οι ποδοσφαιριστές του Πασχάλη Δημητρίου έκαναν το χρέος τους και πλέον θα απολαύσουν το ερχόμενο ματς στο θεσμό του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, επισκέπτοντας ξανά το Κλεάνθης Βικελίδης, στις 26 του Οκτώβρη.



Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τα πρώτα λεπτά της συνάντησης είχαν καθαρά αναγνωριστικό χαρακτήρα, ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και έκαναν αισθητή τη παρουσία τους προτού έρθει η προειδοποιητική βολή με μακρινό σουτ του Τοπούζη.



Στο 15’ πάντως ο ίδιος παίκτης πήρε τη προσωπική του ρεβάνς και
μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κουρέλλα, άνοιξε το σκορ παγώνοντας το Δημοτικό Στάδιο της πόλης.


Παρόλα αυτά η χαρά για το σωματείο του Έβρου δε κράτησε περισσότερο από πέντε λεπτά, καθώς η απάντηση των γηπεδούχων ήταν το λιγότερη άμεση!

Ο Σαπανίδης γέμισε με φάουλ τη μπάλα στη περιοχή, όπου ο προωθημένος Αθανασιάδης έπιασε έξοχη γυριστή κεφαλιά με τη στρογγυλή θεά να παίρνει ανάποδα φάλτσα, να βρίσκει στο κεφάλι του Τσαπάνη και να καταλήγει εν συνεχεία βασανιστικά στα αντίπαλα δίχτυα!



Ήταν η επιτομή της ολοκληρωτικής εμφάνισης για τον 25χρονο στόπερ και αρχηγό που με την ώθηση του έφερε αρχικά το ματς στα ίσια και έσπρωξε στη συνέχεια όλη την ομάδα, δίνοντας έτσι το έναυσμα για τη μεγάλη ανατροπή!



Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά την ισοφάριση η Καστοριά ανέβασε ταχύτητα και πήρε για ένα δεκάλεπτο τα ηνία του αγώνα, με το Μηλιάτη να δαγκώνει στο κέντρο και τους Σαπανίδη και Μπορόζη να τρέχουν ασταμάτητα.

Εν τέλει το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με τους <<γουναράδες>> να επιδεικνύουν σαφή προδιάθεση για ένα δεύτερο γκολ, που έμελλε τελικά να έρθει με την έναρξη της επανάληψης!



Ήταν το 52ο λεπτό της συνάντησης όταν ο Μπορόζης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και δίνοντας ονειρεμένη πάσα, πάρτο-βάλτο στο Καραθάνα, εκείνος δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει προ κενής στο πλεκτό, σκοράροντας έτσι στο ντεμπούτο με τα ‘’ερυθροκίτρινα’’και πανηγυρίζοντας έξαλλα όπως διακρίνεται στην ένθετη φώτο!



Ο 19χρονος στράικερ δε δίστασε να βγάλει τη φανέλα, με το ρέφερι να μη του χαρίζεται και να το παρατηρεί με κίτρινη κάρτα, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Γρηγόρη Καλλιμάνη.



Το τέρμα αυτό πείσμωσε το Σουφλί που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο επόμενο διάστημα και φλέρταρε σε ούκο λίγες περιπτώσεις με την ισοφάριση, κερδίζοντας συνεχώς μέτρα στο γήπεδο.

Ντόλας, Κουρέλας, Γωνιάδης, Emre και Τοπούζης αστόχησαν κατά σειρά από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ ορθώς ακυρώθηκε στο 76’ γκολ του τελευταίου, από τη στιγμή που συνελήφθη σε οφ-σάιντ.


Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα μας αντέστρεψε τους ρόλους και έχοντας τη πρωτοβουλία των κινήσεων έμοιαζε σα να είναι εκείνη που έχανε και καιγόταν να βάλει το γκολ.

Το 3-1 δεν ήρθε ποτέ, αφού οι λανθασμένες υποδείξεις του βοηθού σταμάτησαν δις το φορμαρισμένο Γεωργιάδη, που έφευγε ιδανικά στη κόντρα αντεπίθεση.



Μετώπισθεν η κινητικότητα μειώθηκε δραματικά και όταν οι χώροι έκλεισαν η πρόκριση ήταν αδύνατο πια να χαθεί.

Με εξαίρεση ορισμένα ατομικά λάθη η άμυνα σε γενικές αρκετές πήγε αρκετά καλά, ενώ πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε στην επανεμφάνισή του ο Γιώργος Κεφάλας.



Από εκεί και πέρα κέρδος μπορεί να χαρακτηριστεί η απόδοση του ταχύτατου και πάντοτε επικίνδυνου Μπορόζη, ενώ αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα προκάλεσε ο Χριστοφορίδης που σε μια από τις κλασσικότερες ευκαιρίες του ματς έβγαλε σε θέση βολή το Καραθάνα, χωρίς εκείνος να εκτελέσει στον επιθυμητό στόχο.




Ο Γεωργιάδης απέδειξε εκ νέου πως αγώνα με τον αγώνα γίνεται ολοένα και καλύτερος, ενώ με δύο σωτήριες επεμβάσεις Αθανασιάδης και Μπαϊρακτάρης διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους.



Το σφύριγμα της λήξης έδωσε το σύνθημα για τον επόμενα αγώνα, αυτό στη Δράμα απέναντι στη τοπική Δόξα. Οι <<μαυραετοί>> δε διάγουν τις καλύτερες μέρες στην ιστορία τους, αλλά παραμένουν ένας ισχυρός αντίπαλος, άξιος σεβασμού.

Η προετοιμασία λοιπόν για το συγκεκριμένο ματς ξεκινά από αύριο, με το ποδοσφαιρικό τμήμα να συγκεντρώνεται στις 16:00 για τη καθιερωμένη αποθεραπεία στις εγκαταστάσεις του Δισπηλιού. 



Καστοριά: Κοκκινιδης, Χριστοφορίδης, Τσόπρας (62' Σπανός) Μηλιάτης, Αθανασιάδης, Μπαϊρακτάρης,  Καραθάνας, Φράγκος, Γανόλης (75' Κεφάλας) Σαπανίδης, Μπορόζης (62' Γεωργιάδης)


Έβρος Σουφλίου: Γκουτζέλας, Mπάμνιος, Ραφαήλ, Λίτσιος, Τσαπάνης (46' Τσαπάνης) Δραγανίδης, Emre (56' Sterev), Εφραιμίδης, Κουρέλας (70' Γωνιάδης) Ντόλας, Τοπούζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου