Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Καστοριά με δύο πρόσωπα!





Λύγισε στην επανάληψη η Καστοριά που έπειτα από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο Κλεάνθης Βικελίδης, προδόθηκε από τις αντοχές της και υπέκυψε τελικώς στην ανωτερότητα του αντιπάλου, γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 από τον Άρη.

Το ντεμπούτο του Ηλία Βάλη δε συνοδεύτηκε από θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο τα οφέλη για την ομάδα μας είναι αρκετά και πάνω σε αυτά θα βασιστεί ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν και αποκρούοντας τις κατά μέτωπο επιθέσεις των κιτρινόμαυρων κοίταξαν στα μάτια τον Άρη καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Έπειτα από το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που ανέκτησαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων μη μπορώντας ωστόσο να μετουσιώσουν σε γκολ τη φλύαρη υπεροχή τους.




Αιτία ήταν η συγκινητική προσπάθεια των φιλοξενούμενων που παρά το γεγονός πως πραγματοποίησαν μια μόλις μες την εβδομάδα προπόνηση, μπήκαν πολύ δυνατά και κρατούσαν πίσω το μηδέν με νύχια και με δόντια, την ώρα που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ύψωνε τείχος ασφαλείας και ο Κοκκινίδης προσέθετε στο ενεργητικό του εξαιρετικές επεμβάσεις, φωνάζοντας -και με το παραπάνω- παρόν όσες φορές χρειάστηκε!

Στην επανάληψη η κούραση άργησε να κάνει την εμφάνισή της για τους παίκτες της Καστοριάς που ήθελαν αλλά δε μπορούσαν… με τον Άρη να ανεβάζει παράλληλα στροφές και πετυχαίνοντας το γρήγορο γκολ ανέκτησε την αυτοπεποίθηση που τόσο του έλειπε.

Ήταν το 48ο λεπτό της συνάντησης όταν ο Ψυχογιός σέντραρε από δεξιά με τον επερχόμενο Πόι να πιάνει κεφαλιά ψαράκι που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και το Προβατίδη να προλαβαίνει το Κοκκινίδη (ενδεχομένως να υπήρξε επιθετικό φάουλ) ανοίγοντας έτσι το χορό των γκολ.




Ένα τέρμα που έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων και παράλληλα έλυσε εκείνα των γηπεδούχων οι οποίοι με τη ψυχολογία στα ύψη διπλασίασαν τα τέρματα τους αποκτώντας με τον τρόπο αυτό σαφές προβάδισμα για τη νίκη-πρόκριση.

Τέσσερα λεπτά πριν την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα οι γηπεδούχοι σημείωσαν ένα μοναδικής ομορφιάς τέρμα με ανάποδο γυριστό ψαλιδάκι στη κίνηση από το Καπνίδη, να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι.




Στο 68ο λεπτό οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Μπαϊρακτάρης έκανε σκληρό φάουλ, ανατρέποντας αντικανονικά το Μάορο Πόι και ο διαιτητής Βλιώρας απέβαλλε ορθώς το νεαρό κεντρικό οπισθοφύλακα.

Ήταν η τρίτη βασική απώλεια μες το ματς για τα <<καναρίνια>> καθώς νωρίτερα είχαν την ατυχία να χάσουν με τραυματισμό τους πιο έμπειρους σε παραστάσεις παίκτες τους, αφού μόλις στο 4’ ο Γανόλης αποχώρησε με θλάση, ενώ στο 61’ ο Γιαννουλίδης υπέστη τράβηγμα!




Ακόμη και έτσι πάντως το νεανικό σχήμα των <<γουναράδων>> άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με το Γεωργιάδη να είναι ορατή απειλή κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα και το Καραθάνα να δημιουργεί μεγάλα ρήγματα από τα δεξιά.

Ο Ηλίας Βάλης -που δικαιώθηκε με την επιλογή του νεαρού Δημητριάδη σε ένα τόσο δύσκολο από κάθε άποψη ματς- ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, θυσιάζοντας ουσιαστικά τον εξαιρετικό μέχρι εκείνο το σημείο Γεωργιάδη που έδωσε τη θέση του στο Τσόπρα, με το Σπανό να μετατοπίζεται στα στόπερ.

Στο 71’ ο Σουνάς έπιασε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή με το Κοκκινίδη να αποκρούει σωτήρια με τις άκρες των δαχτύλων. Πάντως ο έμπειρος στράικερ πήρε την εκδίκησή του όταν τέσσερα λεπτά αργότερα νίκησε το Κοζανίτη πορτιέρο, που δε μπλόκαρε το σουτ του Λιόλιου με συνέπεια ο Σουνάς να το προλάβει, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε υψηλά επίπεδα.



Με τα φρένα σπασμένα και την αριθμητική υπεροχή υπέρ του ο Άρης έδειξε διάθεση για ένα ακόμη γκολ που ήρθε διά ποδός Χιντασέλι, όταν μετά από έξοχη ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα του 20χρονου Ρώσου, η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας για τέταρτη φορά.


Από την άλλη πλευρά η Καστοριά δε το έβαλε κάτω και πάλεψε μέχρι τέλους για το γκολ της τιμής, δικαιώνοντας έτσι τις προσπάθειές της στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έπειτα από γέμισμα του Σπανού, ο προωθημένος Καραθάνας έπιασε γυριστή κεφαλιά και έχοντας πλάτη στην εστία(!) κρέμασε το Καρατζιοβαλή, αποσπώντας μάλιστα το ένθερμο χειροκρότημα και από μεγάλη μερίδα των γηπεδούχων!

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βλιώρας σφύριξε για τελευταία φορά με το τελικό σκορ να αφήνει περιχαρής τους κιτρινόμαυρους και ταυτόχρονα να επιδεικνύει στο ερυθροκίτρινο αντίπαλο στρατόπεδο τα πολλά περιθώρια βελτίωσης των ανερχόμενων ποδοσφαιριστών, που δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά…




ΑΡΗΣ (Δημήτρης Μπουγιουκλής): Καρατζιοβαλής, Ψυχογιός, Γιαννίτσης, Λιόλιος, Φερνάντες, Γκόλιας, Προβατίδης, Πόι (68' Χιντασέλι), Καπνίδης (77' Ατματσίδης), Σουνάς, Σταυρόπουλος.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ηλίας Βάλης): Κοκκινίδης, Χριστοφορίδης, Σπανός, Μπαϊραχτάρης, Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης (69' Τσόπρας), Ντάμζι, Φράγκος, Γανόλης (8' Τάσιος), Γιαννουλίδης (62’ Δημητριάδης) Καραθάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου