Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Φιλική ήττα, 2-1 από τη Κοζάνη






Δείγμα θετικό για τη Καστοριά που κέρδισε εντυπώσεις και νέους ποδοσφαιριστές, γνωρίζοντας παρόλα αυτά την εντός έδρας ήττα με σκορ 1-2 από το γειτονικό σωματείο της Κοζάνης.

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη μεταξύ συγγενών και φίλων οι δύο προπονητές έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας και των συνεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων που ακολουθούν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο με τους <<γουναράδες>> να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να αναλαμβάνουν τη πρωτοβουλία των κινήσεων στην επανάληψη.

Κεντρικά πρόσωπα ήταν αναμφισβήτητα οι Μίμης Παπαδόπουλος, Βασίλης Αθανασιάδης και Δημήτρης Σαββαϊδης που επανήλθαν σε πλήρη αγωνιστική δράση, και έχοντας αμφότεροι καλή παρουσία μες το τερέν τα κέρδη για το συγκρότημα του Ηλία Βάλη ήταν σίγουρα αρκετά.




Ο Κατερινιώτης τεχνικός ξεκίνησε το ματς με το Κοκκίνιδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σουμέλα και Παπαδόπουλο ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο και Τσόπρα με το Σαββαίδη στα άκρα, να πλαισιώνουν τη τετράδα της οπισθοφυλακής.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής Μπαϊρακτάρης και Φράγκος τα πήγαν περίφημα, ενώ καταλυτική ήταν και η παρουσία του Μηλιάτη που αγωνιζόμενος πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο, έδειξε πως διαθέτει όλα τα εχέγγυα για μια λαμπρό μέλλον.

Όσο αναφορά τέλος τη γραμμή κρούσης ο Ντάμζι ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στο νέο του ρόλο, ενώ στα φτερά της επίθεσης είδαμε Καραθάνα και Γεωργιάδη να δημιουργούν μεγάλους κινδύνους κάθε φορά που γίνονταν κάτοχοι της μπάλας.

Αρκετά πρόσωπα πάντως είδαμε και στην επανάληψη με τους Καρανάσιο, Μίχο, Παπαδόπουλο (Μίμη) Γανόλη, Τάσσιο, Αθανασιάδη και Μουρατίδη να περνούν στον αγωνιστικό χώρο και το νεαρό γκολκίπερ να αποσπά πολύ θετικά σχόλια με τις δύο σωτήριες επεμβάσεις που πραγματοποίησε.





Μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μηλιάτη, ο Γεωργιάδης μπήκε στη περιοχή και με εύστοχο πλασέ ολοκλήρωσε ιδανικά τη πρώτη χρονικά οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων, που πήραν κεφάλι στο σκορ, από το 12ο λεπτό της συνάντησης.

Η απάντηση της Κοζάνης ήταν ωστόσο άμεση, καθώς αρχικά προειδοποίησε με καρφωτή κεφαλιά του Κάλφα που πέρασε ελάχιστα άουτ, προτού ο ίδιος παίκτης ισοφαρίσει με διαγώνιο σουτ στη κίνηση.

Μάλιστα οι <<ερυθρόλευκοι>> απώλεσαν στο ενδιάμεσο μοναδική χαμένη ευκαιρία, όταν ο Κοκκίνιδης απέκρουσε θεαματικά εις διπλούν τα τετ α τετ, των Ζιγκερίδη και Ταφαρλή.





Στην επανάληψη η σωρεία των αλλαγών (δεν υπήρχε το όριο των τριών) αποσυντόνισε αισθητά τη Καστοριά, ενώ οι παίκτες του Γιάννη Προβίδα ανέκτησαν σταδιακά τα ηνία του ματς, φτάνοντας εν τέλει στην ανατροπή μετά από μακρινό ευθύβολο σουτ του Γκέρι Γκέγκα.

Θα πρέπει κλείνοντας να σημειώσουμε πως από την ομάδα μας δε χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι τραυματίες Γιαννουλίδης, Μπορόζης και Τούλιος, καθώς επίσης Σπανός και Χριστοφορίδης που αισθάνθηκαν ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και προτιμήθηκε να προφυλαχθούν.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως αμφότεροι θα είναι πανέτοιμοι για το επόμενο επίσημο ματς, με το ‘’λευκό’’ απουσιολόγιο να σκορπά ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ηλία Βάλη, βλέποντας τον υγιή ανταγωνισμό ολοένα και να αυξάνεται.


ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ηλίας Βάλης): Κοκκινίδης, Τσόπρας, Σαββαϊδης, Δ. Παπαδόπουλος, Φράγκος, Σουμέλας, Μπαϊρακτάρης, Μηλιάτης, Ντάμζι, Καραθάνας, Γεωργιάδης.

ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Προβίδας): Βίδρας, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Δρόσος, Χαματάι, Ζιγκερίδης, Ταφαρλής, Παπαδόπουλος.





Από πλευράς Καστοριάς έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι: Μουρατίδης, Μ. Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης, Καρανάσιος, Μίχος, Γιαννουλίδης, Γανόλης, Τάσσιος.

Από την ομάδα της Κοζάνης αγωνίστηκαν στην επανάληψη και οι: Σταματόπουλος, Ντεμιράι, Βαλαής, Τσικόπουλος, Μπίντσης, Αλλά, Αλιατίδης, Γκέγκα και Συμεωνίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου