Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μαχητική, αλλά και άτυχη!





Με τη τύχη να γυρνά τη πλάτη στη Καστοριά, η ομώνυμη ομάδα γνώρισε άδικη ήττα στην Αλεξανδρούπολη με σκορ 1-0, γυρίζοντας έτσι πίσω χωρίς να πάρει ούτε το ελάχιστο των βαθμών που βάσει ευκαιριών δικαιούνταν.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές χαμένες ευκαιρίες και δοκάρια εκατέρωθεν οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν κατά κράτος στην επανάληψη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τα πρώτα δέκα λεπτά να είναι καθαρά αναγνωριστικού χαρακτήρα και στην συνέχεια τον Εθνικό να ανακτά τη πρωτοβουλία των κινήσεων.





Ο σύλλογος της Αλεξανδρούπολης απείλησε αρχικά στο 11’ με το Φλωρό, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σεϊδάν έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά και αφού προσπέρασε το προσωπικό του αντίπαλο σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Κοκκινίδη, που απέκρουσε τη μπάλα όσο χρειάζονταν προκειμένου να μη καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Ο Κοζανίτης γκολκίπερ πάντως έκανε την απόκρουση του αγώνα σε διπλό τετ α τετ στο 27’, όταν αρχικά νίκησε το Μαμούτ και στη συνέχεια εκ νέου το Σεϊδάν, με σωτήρια εντυπωσιακή επέμβαση στο αριστερό παραθυράκι της εστίας!





Η αντίδραση της Καστοριάς ήρθε στο 33’ όταν μετά από οργανωμένη επίθεση ο Ντάμζι εισήλθε στη περιοχή και με δυνατό σουτ τράνταξε το εσωτερικό δοκάρι του Συριτούδη που παρακολουθούσε ανήμπορος την εξέλιξη της φάσης.

Στο 38’ οι <<κυανέρυθροι>> απάντησαν με τη καρφωτή κεφαλιά του Γκαϊδατζή από το ύψος της περιοχής να περνά σύριζα άουτ από την εστία του Κοκκινίδη, ο οποίος πέντε λεπτά μετά είπε και πάλι όχι, στο μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε ο Τορομανίδης.

Τα τελευταία πέντε λεπτά κύλησαν χωρίς τη μεγάλη φάση με τη Καστοριά σταδιακά να ισορροπεί το ματς και να πατά ολοένα και καλύτερα μες το τερέν.





Με την επανέναρξη του δεύτερου μέρους οι νεοφώτιστοι αιφνιδίασαν σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της συνάντησης, όταν μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μαμούτ, ο Γκαϊδατζής πετάχτηκε στη καρδιά της άμυνας και με ψηλοκρεμαστή λόμπα, κρέμασε το Κοκκινίδη, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους <<γουναράδες>> που με την είσοδο των Γεωργιάδη και Γιαννουλίδη έγιναν σαφώς πιο επιθετικοί και ανεβάζοντας ταχύτητα αναζήτησαν το γκολ με κάθε πιθανό τρόπο.





Η ατομική προσπάθεια του Χριστοφορίδη, καθώς και το ευθύβολο σουτ του Γιαννουλίδη δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, ενώ στο 68’ η κεφαλιά του Μπαϊρακτάρη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η φάση ωστόσο που σημάδεψε τη ροή του αγώνα, εξελίχθηκε στο 64’ όταν μετά από πανέξυπνη πάσα του Χριστοφορίδη, ο Γεωργιάδης έφυγε στη πλάτη της άμυνας και βγαίνοντας φάτσα με το γκολ επέλεξε να προσπεράσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ο ταχύτατος στράικερ τον απέφυγε έξοχα με πανέμορφη ντρίπλα, αναγκάζοντας τον, όχι μόνο να τον ανατρέψει, αλλά όπως αποκαλούμε στη ποδοσφαιρική διάλεκτο ‘’να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι’’.

Για ένα τουλάχιστον περίεργο λόγο που ποτέ δε θα μάθουμε… ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια στη καταφανέστατη ανατροπή, γεγονός που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο πάγκο των <<ερυθροκίτρινων>> και προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή της αναμέτρησης.




Μάλιστα ο διαιτητής όχι μόνο δεν έδειξε την άγουσα των αποδυτηρίων, ως τελευταίο ποδοσφαιριστή το πορτιέρο Συριτούδη, αλλά αντίθετα απέβαλλε από το πάγκο τον Ηλία Βάλη, που παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα από την εξέδρα, δίνοντας μετέπειτα οδηγίες μέσω τηλεφώνου.

Τα διαδοχικά κερδισμένα κόρνερ από τα δεξιά δεν απέφεραν κάτι θετικό, ενώ ανεκμετάλλευτες πέρασαν και δύο εξαιρετικές αντεπιθέσεις, με μια εξ αυτών να ‘’κόβεται’’ υπό την λανθασμένη υπαιτιότητα του οφ-σάιντ που υπέδειξε ο βοηθός.




Παρά το ψυχολογικό μειονέκτημα μιας τόσο προφανής κλοπής και την εχθρική διαιτησία που αντιμετώπιζαν, οι παίκτες της ομάδας μας όχι μόνο δε πέταξαν λευκή πετσέτα αλλά εξάντλησαν τις πιθανότητες που τους αναλογούσαν παλεύοντας με νύχια και με δόντια μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Ενδεικτικό πως ακόμη και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα βρίσκονταν στην αντίπαλη περιοχή με το τελικό σφύριγμα της λήξης να αντανακλά ένα αίσθημα ανακούφισης στο συγκρότημα του Νίκου Ουσταμπασίδη και από την άλλη πλευρά να αφήνει πικρή γεύση στα <<καναρίνια>> που όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου και από τις δύο πλευρές, άξιζαν σίγουρα κάτι παραπάνω…





ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (Ν. Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Κουρτόφ, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης (46’ Θεοδωράκης), Καμπιώτης (71’ Αγγελακάκης), Κόσκολος, Γκαϊδατζής, Φλώρος, Μαμούτ (77’ Ελληνίδης)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ηλ. Βάλης): Κοκκινίδης, Φράγκος, Σουμέλας, Παπαδόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Μιγιάντες (58’ Γεωργιάδης), Ντάνζι (85’ Τάσσιος), Τσόπρας, Γανόλης (58’ Γιαννουλίδης), Χριστοφορίδης, Σπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου