Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η άποψη του προέδρου της ΕΠΣ






Μέσα σε όλα αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ, Τριανταφύλλου Δημήτριος, κατέθεσε τη γνώμη του για τη κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος.

Χαιρόμαστε που συμφωνεί και βρίσκει ανταπόκριση με τις δικές μας απόψεις, όπως ακριβώς έχουν διατυπωθεί δημοσίως στους ραδιοφωνικούς δέκτες της πόλης τη τελευταία εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά επισήμανε:
Τα τελευταία πέντε  χρόνια η ομάδα έχει χάσει την σοβαρότητα , την αξιοπρέπεια και έχει πέσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν της αρμόζει.!!!!Ποιο κάτω δεν υπάρχει!!!Παρακάτω είναι ΓΚΡΕΜΟΣ!!! 

Η ευθύνη βέβαια είναι συλλογική καθώς τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις διοικητικές θέσεις δεν είχαν το σθένος ,  την οικονομική δυνατότητα και οργανωτική ικανότητα ( σχέδιο- πλάνο ) με αποτέλεσμα να φέρουν την ομάδα σε πλήρη απαξίωση , σε τέτοιο βαθμό που να υπάρχει απροθυμία πλέον από ανθρώπους καταξιωμένους και αναγνωρισμένους οικονομικής δυνατότητας να συμμετέχουν στα διοικητικά της ομάδος.

Στο ίδιο αδιέξοδο πλέον, με τις ίδιες αρνητικές συνέπειες, - έγινε της μόδας- να ήμαστε δύο με τρεις φορές το χρόνο….. Καιρός είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην ξαναπάμε από τη Σκύλα στην Χάρυβδη!!

Λόγω του ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες , οι ηλίθιοι και τα κορόιδα μεταξύ των επιχειρηματιών δεν περισσεύουν ,κανείς δεν έχει τον παραλογισμό να τρέξει μόνος του την ομάδα για να μπορέσει να κάνει το παραπάνω βήμα .

Η σημερινή κατάσταση βέβαια δεν μπορεί να συνεχιστεί , τα μοντέλα διοίκησης του ΕΝΟΣ με τις τραγικές και δραματικές συνέπειες τα βλέπουμε κάθε λίγο και όχι μόνο στην δική μας ομάδα.

Πρέπει να αποφασίσουμε το τι θέλουμε να κάνουμε σαν φίλαθλοι, σαν κοινωνία της Καστοριάς, σαν άνθρωποι που ενδιαφερόμαστε για το καλό, για  την αξιοπιστία και για την καλή συνέχεια της λειτουργίας αυτής της ιστορικής ομάδος. Μαγικές λύσεις και συνταγές δεν υπάρχουν …..Το εύκολο πάντα είναι να λέμε όλοι μας τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι.

Επειδή η Γενική Συνέλευση κάθε ερασιτεχνικού σωματείου με βάση το νόμο αποτελεί το ανώτερο όργανο του σωματείου και η ψήφος του κάθε μέλους είναι ισότιμη ,θα πρέπει με απόφαση που θα πάρουμε ,να διευρύνουμε το καταστατικό έτσι ώστε να έχει την εγκυρότητα και την εγγραφή  περισσότερων μελών η οποία θα κατοχυρώνεται με καταβολή ετήσιας συνδρομής. Αυτό βέβαια θα έχει ως αποτέλεσμα την ψήφο περισσότερων μελών , την λήψη  ομαδικών αποφάσεων και αύξηση εσόδων έστι ώστε να προχωρήσει η ομάδα για το επόμενο 15θήμερο έως ότου ορισθούν οι εκλογές.

Επίσης ,για να δώσουμε μεγαλύτερη αξία και προοπτική  θα πρέπει να ορίσουμε μια επιτροπή μελών για να πραγματοποιήσει  συνάντηση με τον  Δήμο Καστοριάς αλλά και με την Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριάς με στόχο την βοήθεια τους και την αρωγή προς αναζήτηση κάποιου ανθρώπου  καταξιωμένου και ικανού που θα εμπνεύσει το σύνολο της κοινωνίας, έτσι ώστε να να διαμορφωθεί ένα υγιές  διοικητικό σχήμα που θα δώσει ώθηση και στο αγωνιστικό κομμάτι που καταρρέει μέρα με τη μέρα. Το όφελος θα είναι ανταποδοτικό αφού με την διεξαγωγή των ομαλών  αγώνων θα αυξηθεί και ο τουρισμός της πόλης μας.

Η κατάρρευση που ξεκίνησε είναι μια ευκαιρία για μια νέα αρχή σε στέρεες και υγιείς βάσεις για την ομάδα. Μέσα από την ανάπτυξη των Ακαδημιών θα επέλθει η παραγωγή παικτών που μέσα από τα σπλάχνα της θα ωθήσει τη νεολαία να βρει διέξοδο στον αθλητισμό και έτσι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μπορέσει να βρει το δρόμο και τον ουσιαστικό ρόλο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου