Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Το σημαντικότερο κομμάτι της ομάδας




Λίγες στροφές απέμειναν πριν την λήξη του φετινού πρωταθλήματος και ανεξάρτητα από την άσχημα προδιαγεγραμμένη κατάληξη του, υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να θιχτεί και καλό είναι να θιχτεί τώρα σε γενικό αλλά και ειδικό πλαίσιο.

Πρέπει ευθύς εξ αρχής να επισημάνουμε πως οι σύλλογοι, όποιος κι αν είναι ο σκοπός τους (αθλητικός, πολιτιστικός, φιλανθρωπικός), εκτός από τα Δ.Σ που είναι απαραίτητα για την διοίκηση και την τήρηση των καταστατικών τους (εδώ δεν υπάρ) βασίζονται και πρέπει να βασίζονται κυρίως στα μέλη και στους φίλους τους.

Γι αυτό λέγονται και σωματεία, γιατί ο σκοπός και οι επιδιώξεις σε επίπεδο φιλοσοφίας, το καταστατικό σε επίπεδο διαχείρισης και τα εμβλήματα σε επίπεδο συμβολισμού αποτελούν το σώμα.

Όσο για εκείνους που συντάσσονται γύρω από αυτή την ιδέα, αποτελούν τα μέλη χωρίς τα οποία κανένα σώμα δεν μπορεί να ζήσει, να λειτουργήσει και να προοδεύσει…!

Αυτή η επισήμανση κρίνεται αναγκαία να διατυπωθεί γιατί, και εδώ πρέπει να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μεταξύ μας, πως ΚΑΙ στην φετινή σεζόν η ομάδα μας δεν έχει υποστηριχθεί από τον κόσμο της Καστοριάς τουλάχιστον όχι όσο θα έπρεπε και όσο θα της άξιζε.

Παρά το γεγονός πως το ιστορικό σωματείο μετέχει σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με συλλόγους που είχαμε συνηθίσει να τους βλέπουμε από τη τηλεόραση σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε υψηλότερες κατηγορίες η άδεια εικόνα στις εξέδρες αποτέλεσε δυστυχώς μόνιμο φαινόμενο!

Και αλήθεια είναι πως ένεκα της βαριάς κληρονομιάς υπάρχει μια γενιά πιτσιρικάδων που αγαπούν την ομάδα και θα ήταν καλό να αποτελούν τον κορμό της κερκίδας, όμως υπάρχει ανάγκη να δούμε στο γήπεδο και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Τις ηλικίες που στήριξαν την ομάδα στην 52 χρονών ιστορίας της, που έζησαν μαζί της τόσες και τόσες χαρές, αλλά που δεν τους πείθεις πλέον να έρθουν στο γήπεδο.

Δικαιολογίες σίγουρα υπάρχουν πολλές, όπως σεβαστοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους ορισμένοι απέχουν από το ΔΑΚ, όμως εκεί ο φίλαθλος που σέβεται τον εαυτό του δεν έρχεται για την εκάστοτε διοίκηση, παρά για να ενισχύσει και να φωνάξει με όλη του τη ψυχή για τα ιδανικά της ιδέας του συλλόγου που πρεσβεύει.

Επειδή λοιπόν το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, οι μικρότεροι πρέπει να παρακινούν τους μεγαλύτερους, υπενθυμίζοντας τους τα παιχνίδια και ό,τι άλλο θα μπορούσε να τους κάνει να ξεχάσουν την μεσημεριανή ξεκούραση και να έρθουν γήπεδο.

Από την άλλη πλευρά ο ΑΓΣΚαστοριάς διάγει μια από τις δύσκολες και βασανιστικές στιγμές στα χρονικά του και τώρα -περισσότερο από ποτέ- σας έχει ανάγκη τόσο από πλευράς οικονομικής ενίσχυσης (ακόμα και το 5ευρω στον γκισέ μετράει) όσο κυρίως από πλευράς ηθικής συμπαράστασης και υποστήριξης των προσπαθειών και των κόπων που καταβάλλει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ελάτε να καθίσετε δίπλα δίπλα με τα παιδιά σας, να διασκεδάσετε με τους φίλους σας, να συγκινηθείτε ενθυμούμενοι τα παλιά. Η ομάδα σας θέλει συμπαραστάτες στα τελευταία αυτά παιχνίδια της χρονιάς και αρωγούς για την επόμενη….!!!

Ο ΑΓΣΚαστοριάς είμαστε όλοι εμείς, είναι ο κήπος μας και για να συνεχίσει να είναι ανθηρός έχουμε καθήκον να τον «ποτίζουμε» σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται!

Με τιμή, αγάπη και σεβασμό προς όλους τους φιλάθλους του ΑΓΣΚαστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου