Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Καστοριά με δύο πρόσωπα



Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση για τη Καστοριά που παρουσιάζοντας ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο και βελτιώνοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στην επανάληψη ηττήθηκε στη Χαλάστρα με 3-0 από το Καμπανιακό.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ζαρογιάννη έπαιξε όμορφο κατά διαστήματα ποδόσφαιρο και κρατώντας την εμφάνιση του δεύτερου μέρους, όπου κοίταξε στα μάτια μια εκ των κορυφαίων ομάδων στη κατηγορία, γέμισε εμπειρίες και πήρε ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και ανέκτησαν με το καλημέρα τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Το ευχάριστο για τους Θεσσαλονικείς ήταν πως άνοιξαν το σκορ στη πρώτη κιόλας φορά που πλησίασαν τα αντίπαλα καρέ.

Ήταν το 18ο λεπτό της συνάντησης όταν ο Φοίτας σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Μακρής απέκρουσε ενστικτωδώς και παίρνοντας στη συνέχεια το ριμπάουντ νίκησε το Κοζανίτη γκολκίπερ με δεύτερη προσπάθεια.

Φανερά απελευθερωμένοι οι παίκτες του Καμπανιακού δημιούργησαν τρεις ακόμη καλές στιγμές, ωστόσο τα σουτ των Υψηλού και Σαπανίδη πέρασαν λίγο άουτ, όπως επίσης και η ατομική ενέργεια του Κουκουλέκη από τα δεξιά.

Τελικώς το 2-0 διαμορφώθηκε μέσα από οργανωμένη προσπάθεια, με τους Αντωνιάδη και Χρήστου να εναλλάσσουν υπέροχα τη μπάλα, το τελευταίο να εισέρχεται στη μεγάλη περιοχή και με ιδανικό τελείωμα από πλάγια αριστερά να δίνει αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Με τη ψυχολογία στα ύψη οι <<ερυθρόλευκοι>> έφτασαν και στην επίτευξη τρίτου τέρματος, κλειδώνοντας έτσι το τρίποντο χάρις το μακρινό ευθύβολο σουτ του Αντωνιάδη που αιφνιδίασε το Μακρή.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, καθώς αμφότερες οι δύο ομάδες απώλεσαν κλασσικές ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα γκολ εκατέρωθεν, όμως οι δύο τερματοφύλακες κατέβασαν ρολά.

Αρχικά οι Θεσσαλονικείς, είδαν τον Χρήστου να σουτάρει άουτ από θέση βολής, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης νικήθηκε σε τετ α τετ από το Μακρή.

Από την άλλη πλευρά η Καστοριά άγγιξε το γκολ με το Τάσιο που δεν εκμεταλλεύτηκε την ολυγωρία της άμυνας σουτάροντας άουτ πρό κενής εστίας με εξουδετερωμένο το Κηπουρό.

Λίγο αργότερα το σουτ του Νούλα, βρήκε σε ετοιμότητα το πολύπειρο γκολκίπερ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ και το έξυπνο φάουλ του Δημητριάδη με τη συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα.

Στο 68' ο ταχύτατος Γεωργιάδης ντρίπλαρε εξαιρετικά το προσωπικό του αντίπαλο και έφυγε στην αντεπίθεση τετ α τετ, όμως ο Κηπουρός απέκρουσε σωτήρια με τα ακροδάχτυλα.

Το σωματείο της Χαλάστρας απείλησε εκ νέου με το νεοεισελθόντα
 Γιαννακόπουλο, η καρφωτή κεφαλιά του οποίου πέρασε πάνω από τα γκολποστ, ενώ στο 88' ο Υψηλός αστόχησε με γυριστό από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Η Καστοριά πάντως δεν εγκατέλειψε τη προσπάθεια της για ένα γκολ, ούτε στις καθυστερήσεις του ματς, αλλά τα εφτά συνολικά κόρνερ που κέρδισε πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Τα σουτ των Τσόπρα και Παπαδόπουλου πέρασαν και εκείνα πάνω από το οριζόντιο και ως εκ τούτου το ερυθροκίτρινο συγκρότημα δε κατόρθωσε εν τέλει να βρει δίχτυα, κάτι που άξιζε με βάση τις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Εξαιρετική η διαιτησία του Βλίωρα και των δύο βοηθών του Νίκζα και Μάνου από το σύνδεσμο της Λάρισας που είχαν το πλήρη έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ: (Λ. Υφαντίδης): Κηπουρός, Κουντουράς, Φοιτάς, Πόπτσης (54΄ Τσακίρης) Σαρίδης, Υψηλός, Κουκουλέκης, Αντωνιάδης (67' Γιαννακόπουλος) Χρήστου, Σαπανίδης, Προβατίδης (75' Ψαράς).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: (Δ. Ζαρογιάννης): Μακρής, Σιανής, Παπαδόπουλος, Τσόπρας, Μπαϊρακτάρης, Μηλιάτης, Δημητριάδης, Τάσιος, Χριστοφορίδης (46' Νούλας) Γεωργιάδης, Σουμέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου