Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Στο δρόμο που χάραξε (και) η Καστοριά…




Ήταν η Δευτέρα του Πάσχα όταν το ιστορικό σωματείο γνωστοποίησε την απόσυρση του από τη Γ’ Εθνική σε μια είδηση που έκανε το γύρο της Ελλάδας.

Η κίνηση αυτή ωστόσο φαίνεται πως αποτέλεσε το έναυσμα για άλλες ομάδες της κατηγορίας, που αντιμετωπίζοντας αμφότερες οικονομικά προβλήματα ακολούθησαν τα χνάρια της Καστοριάς και λίγες μόλις στροφές πριν τη λήξη του φετινού μαραθωνίου γνωστοποίησαν την αδυναμία τους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Έτσι λοιπόν μια εβδομάδα μετά το λουκέτο των <<γουναράδων>> τη σκυτάλη πήρε ο Αστέρας Μαγούλας (που μάλιστα πέρσι βρίσκονταν στη Β’ Εθνική) ενώ μόλις σήμερα ο Ερμής Κυβερίου είπε το πρόωρο αντίο και δε θα δώσει το παρόν στα δύο(!) εναπομείναντα ματς.

Το συγκρότημα της Αργολίδας ενημέρωσε την ομοσπονδία με επίσημο έγγραφο πως δε προτίθεται να αγωνιστεί στους τελευταίους αγώνες και επικαλούμενο οικονομική δυσχέρεια αποσύρθηκε οικιοθελώς από το πρωτάθλημα.

Με τον τρόπο αυτό οι σύλλογοι που έχουν αποχωρήσει μεσούσης της σεζόν από τις εθνικές κατηγορίες έφτασαν αισίως -τον ανήκουστο για τα ελληνικά δεδομένα- διψήφιο αριθμό τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, γεγονός που φανερώνει έμπρακτα το αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στο βασιλιά των σπορ.

Για του λόγου το αληθές ο ιστορικός ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου από τη Superleague, ο Πανηλειακός από τη Football League, καθώς επίσης η Καστοριά, η Κύμη, τα Λευκάδια, ο Πυρσός Γρεβενών, ο Μανδραϊκός, ο Αστέρας της Μαγούλας και εσχάτως ο Ερμής Κυβερίου από τη Γ Εθνική αποχαιρέτισαν πριν πέσει η <<καρό>> σημαία του πρωταθλήματος.


Γίνεται πλέον πασιφανές ότι το πρωτάθλημα χάνει ίχνος υπόληψης με την ΕΠΟ να σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα αφήνοντας εντελώς αβοήθητα τα σωματεία, που αιμορραγώντας οικονομικά βαδίζουν άδοξα με μαθηματική ακρίβεια στο χείλος του γκρεμού μειώνοντας έτσι το πρεστίζ και το κύρος του ήδη υποβαθμισμένου και απαξιωμένου ελληνικού ποδοσφαίρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου