Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αποτίμηση όλων των αντιπάλων





Το πρωτάθλημα της Τρίτης Εθνικής ολοκληρώθηκε και το ιστιολόγιο πραγματοποιεί το γενικό απολογισμό της σεζόν για όλους τους αντιπάλους που διασταύρωσαν φέτος τα ξίφη τους με τη Καστοριά.

Ομάδες με μεγάλη ιστορία και δυναμική, που η αγωνιστική τους παρουσία ωστόσο δεν έπεισε και ως εκ τούτου το ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε είναι πως το ιστορικό σωματείο θα είχε υπό άλλες συνθήκες εξασφαλίσει το στόχο της παραμονής, αν υπάρχουν στη διοίκηση του συλλόγου έπνεε υγεία και οικονομική σταθερότητα.

Πιο αναλυτικά το γενικότερο σχόλιο για τις 16 ομάδες που αντιμετώπισαν τους <<ερυθροκίτρινους>> βρίσκεται ευθύς παρακάτω:


ΑΡΗΣ:



Τα πολλά σκαμπανεβάσματα, οι διαδοχικές αλλαγές προπονητή καθώς και οι συχνές κατά καιρούς διοικητικές εξελίξεις, στοίχισαν στον Άρη που δε δικαιολόγησε τον άτυπο τίτλο του φαβορί τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Αποτυχία πρώτου βαθμού για τους <<κιτρινόμαυρους>> που μετά το περσινό κάζο του υποβιβασμού, δέχθηκαν φέτος ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην υστεροφημία και την ένδοξη ιστορία τους, στην οποία ποτέ μέχρι πέρσι δεν είχαν αγωνιστεί στη Τρίτη εν τάξει εθνική κατηγορία!


ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ:


Κόντρα στα προγνωστικά το καμάρι των Σερρών έκοψε πρώτο το νήμα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που όμοιο του δύσκολα θα συναντήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Γνωρίζοντας καλύτερα από το καθένα τα μονοπάτια της κατηγορίας, τα <<λιοντάρια>> γρύλιζαν επιδεικνύοντας ψυχή και πάθος, και έχοντας τη τύχη με το μέρος τους σε πολλά καθοριστικά σημεία, διατήρησαν μέχρι τέλους το ελαφρύ αυτό προβάδισμα του ενός μόλις βαθμού, που αποδείχθηκε καθοριστικός απέναντι στους ανταγωνιστές του.


ΚΑΒΑΛΑ:


Πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά εν τέλει δε τα κατάφερε. Οι <<αργοναύτες>> απώλεσαν την ευκαιρία τίτλου μέσα στην έδρα τους(!) χάνοντας την 27η αγωνιστική ίσως άδικα 0-1 από τις Σέρρες γκρεμίζοντας έτσι ό,τι έχτισαν όλο το χρόνο.

Η τρίτη θέση στο δυσκολότερο κατά γενική ομολογία όμιλο της Γ’ Εθνικής δεν αποτελεί άλλοθι, αλλά ένα ακόμη κίνητρο για να παρουσιαστούν ανταγωνιστικότεροι τη νέα σεζόν και να κατακτήσουν αυτό που έχασαν φέτος στις λεπτομέρειες.


ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ:


Μια κατηγορία μόνοι τους αποτέλεσαν οι <<μαυραεοί>> καθώς ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά με το καταστροφικό ξεκίνημα (4/4 ήττες) αποτέλεσε τροχοπέδη προκειμένου να σπάσουν τη τριάδα της κορυφής.

Εν τέλει η τέταρτη θέση θεωρείται το δικό τους πρωτάθλημα, καθώς αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν από την αρχή της χρονιάς έχουν ξεκάθαρα κάθε λόγο να χαμογελούν.


ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ:  


Από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν το σωματείο της Χαλάστρας απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο και τερμάτισε πανάξια στη πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Από τις λίγες ομάδες που χτύπησαν μέχρι τέλους όλα ανεξαιρέτως τα ματς οι Θεσσαλονικείς ήταν αναμφίβολα το μεγάλο κερδισμένο στοίχημα της κατηγορίας!



ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ:


Σεζόν εν μέρει πετυχημένη για τον Εθνικό που έσωσε μεν τη παρτίδα, χωρίς όμως να ικανοποιήσει τους οπαδούς του.

Το γήπεδο γέμισε μόνο στα λεγόμενα ντέρμπι, ενώ είναι αποδεκτό στις τάξεις του συλλόγου το γεγονός πως η αγωνιστική εικόνα δεν έπεισε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.



ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: 


Για πέμπτη διαδοχική χρονιά το Σουφλί παρέμεινε στη Τρίτη Εθνική κατηγορία και στο γαλανόλευκο στρατόπεδο επικρατεί πλήρης ικανοποίηση.

Παρά τις πολλές ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό, οι Ακρίτες πέτυχαν το μεγάλο τους στόχο και αισθητά πιο έμπειροι από τη φετινή περιπέτεια καταστρώνουν ξέγνοιαστα τα πλάνα τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.


ΘΥΕΛΛΑ ΦΥΛΩΤΑ:


Ονειρεμένη σεζόν για τους Φλωρινιώτες, που στη παρθενική συμμετοχή τους στα εθνικά πρωταθλήματα πέτυχαν το στόχο της παραμονής με σχετική άνεση.

Με αρχιτέκτονα της επιτυχίας το Βασίλη Παπανώτα το γειτονικό σωματείο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, διαψεύδοντας πανηγυρικά τις προβλέψεις που το περασμένο καλοκαίρι την έδιναν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό!


ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ:



Η συνοικία από τη Θεσσαλονίκη απέκτησε υπό τη μορφή δανεισμού πολλούς ανερχόμενους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές της συμπρωτεύουσας που έκαναν τη διαφορά και αποτέλεσαν αναμφίβολα το βαρόμετρο της επιτυχίας.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ηρακλής ανανέωσε το εισιτήριο του στη κατηγορία τερματίζοντας στα υψηλά βαθμολογικά κλιμάκια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η νέα σεζόν θα τον βρει με τους ίδιους στόχους.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ: 


Άξιοι συγχαρητήριων οι παίκτες του Εθνικού, καθώς παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα διατήρησαν την ομάδα στη κατηγορία, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Εκείνο που πάντως προβληματίζει παραμένει το οικονομικό, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη μη δήλωση της ομάδας στα δρώμενα της ερχόμενης Γ’ Εθνικής.


ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ:  


Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δε κάηκε και υπό τη σφραγίδα του πολύπειρου Δημήτρη Μαγκαφίνη το Βυζάντιο παρέμεινε ξανά στη κατηγορία.

Ως εκ τούτου η χρονιά κρίνεται πετυχημένη για ένα χωριό που στέκεται αξιοπρεπέστατα και παρά το πολύ χαμηλό μπάτζετ απέδειξε πως τα λεφτά δε παίζουν μπάλα εντός των τεσσάρων γραμμών.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ: 


Όσο γρήγορα ανέβηκε, τόσο γρήγορα και έπεσε ο Απόλλωνας που χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες όντας σε όλο σχεδόν το πρωτάθλημα κάτω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Η μοναδική εκπρόσωπος της Χαλκιδικής στις εθνικές κατηγορίες έδειξε σφυγμό μόνο στα μέσα του δεύτερου γύρου πραγματοποιώντας αξιοσημείωτο σερί νικών, αλλά δυστυχώς για εκείνη άρχισε πολύ να ξυπνήσει…


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: 


Το νεανικό συγκρότημα των Γιαννιτσών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γνωρίζοντας δεύτερο διαδοχικό υποβιβασμό επέστρεψε μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα!

Η έλλειψη εμπειρίας στοίχισε στους κυανέρυθρους που έμειναν από δυνάμεις στο δεύτερο γύρο και μοιραία δέχθηκαν το πεπρωμένο τους.


ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ:



Ήπιε στις λεπτομέρειες του πικρό ποτήρι του υποβιβασμού και μένει σίγουρα η γεύση της πικρίας χάνοντας τη κατηγορία για τρεις μόλις βαθμούς.

Ο Ακροπόταμος ενισχύθηκε σημαντικά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (άλλαξε σχεδόν όλη η ενδεκάδα) αλλά το σχήμα άργησε να δέσει και σε συνδυασμό με το κάκιστο ξεκίνημα η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη.


ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: 



Υποβιβασμένος από το τέλος του πρώτου γύρου ο Ορφέας πέταξε νωρίς λευκή πετσέτα και γυρίζει στα τοπικά μετά από τέσσερα διαδοχικά χρόνια περιπλάνησης στη Τρίτη εν τάξει Εθνική κατηγορία.

Τα οικονομικά προβλήματα αποδείχθηκαν δύσλυτα για τους Καβαλιώτες που μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις υψηλά οικονομικά απαιτήσεις απογύμνωσαν το ρόστερ τους τον Ιανουάριο και εν τέλει έριξαν λευκή πετσέτα με το καλημέρα του δεύτερου γύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου